fbpx

Vipassana: 11 dagen stil!

Vipassana: 11 dagen stil!

Help! Ben dus even niet bereikbaar.

Mensen die mij kennen weten dat ik zo goed als vergroeid ben met mijn werk en mijn telefoon. KPN verbaast zich maandelijks over de hoeveelheid data die ik er doorheen jaag. Altijd connected, nooit onbereikbaar. Over een uurtje word ik opgehaald door de taxi. Dan ga ik naar een klooster in de bergen op Java voor een 11 daagse stilte meditatie. Vipassana.

De afgelopen weken heeft iedereen aan me gevraagd waarom. Sommigen vinden me dapper, anderen verklaren me voor gek. Lekker toch? Even helemaal tot rust in het warme indonesie? Niet praten, ok, maar niet lezen, schrijven of iemand anders aan mogen kijken veranderd de zaak wel voor de meesten.

Het voelt een beetje als een test. Wie ben ik zonder mijn werk en mijn telefoon en wat wil ik dan eigenlijk? Kan ik dat uberhaupt? Ik weet wel dat jullie zonder mij kunnen, maar kan ik zonder jullie?

Ik ben facking trots op de afgelopen jaren. Op mijn werk bij Creative Connectors, op A Million Faces , op Faam en op Bluebirds natuurlijk. Wat ontzettend cool dat Bluebirds nu bestaat. Maar goed het leven vliegt in sneltreinvaart aan me voorbij. Hoe ga ik dat vinden het ultieme niks zonder impulsen van buitenaf?

Ik ga het maar gewoon over me heen laten komen. Zorgen maken over de pijn van het uren lange mediteren schiet ik ook niet zo veel mee op. De eerste 4 dagen schijn je je vooral druk te maken over het plekje bij je neus waar je adem in en uit gaat. Poehee.

Na deze 11 dagen heb ik nog maar even niks geboekt. Want ik heb geen idee wat ik dan eigenlijk wil. Gelijk naar huis of nog een weekje naar Bali of misschien wel nog meer helemaal niks…

Will keep you posted. Of niet.

Liefs Lenneke