fbpx

3 tips om te beginnen met…. ALLES!

3 tips om te beginnen met…. ALLES!

Het einde van het jaar nadert. Kortom een leuk moment om het over goede voornemens te hebben! Wat zou jij aankomend jaar willen bereiken? Waar wil je naartoe? Of waar zou je meer balans in willen aanbrengen? Zeg het maarrr! Het goede nieuws is: The sky is the limit! Het afschrikwekkende nieuws: Hoe ga ik het in godsnaam bereiken? Nou met deze drie tips om te beginnen met…ALLES!

1. Think BIG, maar houdt de stappen klein.
Je mag jezelf natuurlijk een groot doel stellen! Goed zo! Het afbreukrisico bij grote doelen is echter groot. Het is dus belangrijk dat je het grote doel opknipt in kleinere subdoelen. Je doel is duidelijk en stapje voor stapje werk je ernaartoe. Bij iedere keuze vraag je jezelf af: Draagt dit direct of indirect (!) bij aan het doel?

2. Maak een planning.
Maak een realistische planning voor jezelf. Het klinkt heel stom maar zonder planning ga je er niet komen… Sorry man! Die planning hoeft er echter niet stom uit te zien! Houd het leuk voor jezelf. Giet het in een vorm die voor jou werkt. Koffieliefhebber? Werk aan je masterplan in je favo koffietent. En trakteer jezelf als je de geplande dingen hebt gedaan. Tel je successen en vier ze!

3. Praat erover hardop.
Door je plannen met anderen te bespreken, maak je het plan sterker. Het helpt je om je ideeën te evalueren en gerichter te maken. Bijkomend voordeel: Je committeert jezelf om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Je hebt dan niet alleen een plan en een doel dat je werkelijk wilt laten gebeuren, je spreekt het ook uit naar anderen. Dit geeft een sterke psychologische verbintenis om de daad bij het woord te voegen. Je hebt het immers zelfs gezegd en je omgeving kan je daar aanhouden. Mooie stok achter de deur: Praat erover met zoveel mogelijk mensen.