fbpx

4-weekse opstart cursus Mindful Running

Een goede hardloper luistert goed en is zelf bewust. Daarom combineert Jan de kunst van het hardlopen met een aantal meditatie oefeningen tijdens deze les. Zodat je kunt hardlopen zoals de natuur bedoeld heeft, met meer uithoudingsvermogen dan ooit. Een les voor de beginner en de doorgewinterde renner met opmerkzaam resultaat als je wekelijks mee rent. Iedere woensdagavond kun je met Jan gaan hardlopen, om weer een beetje in te komen kun je vanaf 10 mei met met de opstart cursus.

Met beide benen op de grond
In ons drukke leven gaan we snel voorbij aan de signalen die ons lichaam geeft als we te druk zijn. Dan schiet goed voor jezelf zorgen er nog weleens bij in. Dit kun je trainen met yoga, mindfulness en meditatie, maar is dat wat te ‘zweverig’ voor je dan kan het ook door middel van Mindful Running. Gewoon met beide benen op de grond: “De grootste uitdaging is leren luisteren naar je lichaam, zodat je daarop bijvoorbeeld je snelheid kan aanpassen. Om hierbij te helpen doen we verschillende drills die ook helpen aan het verbeteren van de techniek. Elke les nemen we kort de technieken door en behandelen we nog een specifiek techniek, zoals bijvoorbeeld de ademhaling met bijbehorende drills. Vervolgens gaan we hardlopen, een ieder op zijn eigen tempo en geef ik hier en daar nog aanwijzingen.” vertelt Jan over de inhoud van zijn lessen.”

Iedere les is anders: “Iedere les ziet er weer anders uit, de ene keer gaan we voor wat meer snelheid met meer rust tussendoor en de andere keer lopen we op een rustiger tempo wat meer afstand. Maar we blijven altijd in het park zodat we niet veel last hebben van ander verkeer.” 

Zelfs met blessures toegankelijk
Ook als je last hebt van blessures, of juist dan is het is het aan te raden om deel te nemen aan de lessen: “Soms heeft iemand wat last van zijn knie, maar dit is meestal geen probleem aangezien we tijdens de les een natuurlijke manier van hardlopen leren en daarmee juist knieën ontzien. Wel kan het voor de kuiten in het begin wat zwaar zijn en daarom is het aan te raden in overleg met mijzelf te trainen met deze techniek buiten de lessen om.”

Meditatie in de buitenlucht
Hardlopen is als een meditatie, alleen zonder de rugpijn van het stilzitten: “Omdat we veel met techniek bezig zijn, ook als we wat langer lopen, spookt het als een mantra door je hoofd – is m’n houding nog goed? Check! Zijn passen niet te groot? Check! Etc.. en samen met de fysieke bezigheid geeft dat rust in je hoofd.” legt Jan uit. “Even niet bezig met de problemen van de dag. En zoals ik al zei loopt een ieder op z’n eigen tempo, als ik zie dat alles goed gaat mag je er gerust een schepje bovenop doen. Maar tot nu toe kwam nog niemand met de feedback dat het te mellow was. Haha!” Probeer nu Mindful Running tijdens de 4-weekse opstartcursus op woensdagavond!

Start? Op 10, 17, 24 en 31 mei iedere woensdagavond 19:00-20:00u 
Investering? €40,- voor vier lessen
Voor wie? Iedereen die kennis wil maken met Mindful Running
Inhoud?
– Week 1: Houding en gebruik maken van zwaartekracht,
– Week 2: Pas, afwikkeling en ritme
– Week 3: Ritme en ademhaling
– Week 4: Snelheid bepalen en ontspannen lopen
Met als rode draad: leren luisteren naar je lichaam.
Aanmelden? Geef je op voor de cursus Mindful Running via deze link!