fbpx

5 voordelen van Vinyasa Flow

5 voordelen van Vinyasa Flow

Vinyasa Flow is een vorm van yoga afgeleid van Hatha yoga waarbij je bewegingen (asanas) uitvoerd op het ritme van je ademhaling. Een intensieve vorm van yoga. Moet jij nog overgehaald worden om je eerste les te doen? Lees dan de volgende 5 voordelen van Vinyasa Flow.

1. Het maakt je sterker!
Vinyasa Flow is een krachttraining. Het helpt je spiermassa op te bouwen. Alle spiergroepen krijgen evenveel aandacht, dit zorgt ervoor dat je gebalanceerd kracht opbouwt.

2. Het maakt je flexibeler!
De bewegingen die worden uitgevoerd in een flow helpen je spieren versterken en verlengen in tegenstelling tot Hatha yoga waarbij je langer in een uitdagende pose blijft staan wat oncomfortabel kan zijn voor gespannen spieren.

3. Je ademt!
Je gebruikt bij Vinyasa Flow je ademhaling als beat voor je bewegingen. Je bent dus 60-90 minuten continue gefocust op een goede, steady ademhaling. Dit zorgt voor een calmerend effect voor je centrale zenuwstelsel en zorgt voor een beetje mindfulness die je zelfs buiten de mat kan helpen.

4. Het is goed voor je zelfvertrouwen!
Je merkt al snel dat je vooruitgang boekt. Je lichaam wordt sterker en flexibeler en het wordt eenvoudiger om zelf uitdagende houdingen te doen. Dit geeft je heel veel kracht die je niet alleen op de mat maar ook als je van de mat af stapt voelt.

5. Het zorgt voor een gezondere levensstijl!
Het verschil dat je lijf doormaakt zorgt ervoor dat je nog beter voor jezelf wilt zorgen. Na een lesje Vinyasa Flow grijp je niet meer naar dat ene stuk chocola maar neem je liever alleen een kopje thee.

Iedere dinsdag- en donderdagavond kun je een Vinyasa Flow les volgen bij Bluebirds, schrijf je in en profiteer van alle vijf voordelen!

Daniella – www.yogajuf.com

Volg Vinyasa Flow op maandagavond bij Daniella, op dinsdagavond bij Tara en op vrijdagochtend (en in oktober ook op zondagochtend) bij Emma