fbpx

Acupunctuur bij stress en burn-out klachten

Acupunctuur bij stress en burn-out klachten

Heb jij weleens gedacht aan acupunctuur als oplossing voor jouw stressklachten? Jip helpt in zijn praktijk veel cliënten met stress en burn-out klachten met de meest uiteenlopende symptomen. Een acupunctuurbehandeling wordt helemaal op maat per persoon en per klacht bepaald en is daarom erg effectief.

Stress en burn-out klachten
“Ik kom vaak zowel stressklachten als burn-out klachten tegen of een combinatie hiervan. Symptomen kunnen dan variëren van hartkloppingen en emotioneel instabiel tot lichamelijke spanningen, angsten of slecht slapen. Per persoon en situatie zijn de klachten weer anders, zo ook de behandeling.” aldus Jip. Acupunctuur is een holistische geneeskunde, wat inhoudt dat er wordt gekeken naar de mens als geheel in zijn omgeving. Vaak heeft een klacht een aantal bijverschijnselen, die je zelf soms niet eens doorhebt. Zo geeft een fysieke klacht vaak ook mentale bijverschijnselen en visa versa. Bij acupunctuur wordt de klacht bij de bron aangepakt, waardoor deze bijverschijnselen vaak ook verdwijnen.

Een persoonlijke behandeling
Aan de hand van jouw persoonlijke situatie bepaalt Jip hoe hij te werk gaat: “De diagnose komt altijd voort uit een vraaggesprek, het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Aan de hand hiervan bepaal ik de behandelmethode. Het leuke aan acupunctuur is, dat twee mensen met vergelijkbare klachten soms een andere manier van behandelen nodig hebben. Elk mens is namelijk anders en de nuances zijn soms klein, maar wel relevant.”

Tijd om te herstellen
Stress uit zich bij ieder persoon op een andere manier. “Heel vaak komen deze mensen binnen met een bepaalde onrust, instabiliteit of angsten. Wat dan heel belangrijk is, is dat deze mensen een goede nachtrust hebben. Dit is je herstel moment. Op het moment dat je leeg bent, en vervolgens ook niet herstelt in de nacht, wordt de klacht niet opgelost. In veel gevallen was dit bij mijn clienten, inclusief het aanpassen van het dieet en het kalmeren van de geest, de sleutel tot herstel.” Maar ook hierin zijn veel variaties van behandelingen mogelijk: “Er zijn natuurlijk ook gevallen waarbij het slapen geen issue is, dan ligt de focus weer op andere dingen. Per patiënt kunnen de punten in het lichaam die ik behandel anders zijn. Wat wel vaak overeenkomt is dat er punten worden gebruikt die de geest kalmeren, aangezien de onrust bij deze mensen vaak een grote rol speelt.”

Acupunctuur een super power?
Acupunctuur is zeer krachtig bij het behandelen van stress en burn-out klachten. “Ik ben echt geen superman, maar bij alle mensen die ik heb behandeld voor dit soort klachten – dat is ongeveer 15% van mijn cliënten – is verbetering opgetreden. Afhankelijk van het aantal behandelingen is de verbetering vaak significant.”

Maak een afspraak bij Jip Acupunctuur of neem contact op met Jip als je twijfelt of hij jou kan helpen. Bij het vier weeks coachingtraject van Bluebirds Coaching krijg je een gratis intake bij Jip. Zo kom je erachten of acupunctuur een geschikte behandelwijze voor je is en kun je de stressklachten aanpakken en in de toekomst zelfs voorkomen.