fbpx

Beginnen met yoga: Omdat het zo goed is voor je seksleven!

Beginnen met yoga: Omdat het zo goed is voor je seksleven!

Heb jij besloten nooit van je leven naar een yogales te gaan? Think again! Yoga is namelijk goed voor je seksleven. Denk dan niet aan tantrische dansavonden en orgasmes van een paar uur. Een lesje per week is al voldoende om de huis-, tuin- en keukenseks op te leuken. Dus in plaats van een avond op de bank met je geliefde, doe je er beter aan om jezelf het huis uit te sleuren voor een yogales en je liefje te bespringen bij thuiskomst. Of in het weekend als jullie niet zo moe zijn van jullie drukke baan.

Waarom yoga goed is voor je seksleven?

Dit ligt aan de reden waarom we yoga doen. En met yoga bedoel ik dan de lichamelijke oefeningen. Want yoga is een verzameling van de poses en ademhalingsoefeningen die je voorbereiden op meditatie. Gedurende de dag loopt ons hoofd over van de gedachten. 99,9% heb je eigenlijk niet nodig. Door stil te zitten en je gedachte patronen te herkennen kun je meer rust creëren in je hoofd. Dit heeft onwijs veel voordelen. Onder andere maakt het je creatiever, productiever en het helpt je doelen te behalen. Om voor een lange tijd stil te zitten moet je je lichaam voorbereiden. De yogaposes zijn een middel om je comfortabeler te voelen in je lichaam en zo voor een langere tijd stil te kunnen zitten. Als je door middel van yogaposes je lichaam kan voorbereiden op lang stilzitten dan bereid het je ook voor op intensieve activiteiten. De yogaoefeningen helpen je core te verstevigen voor een sterke buik en rug. Heupopeners zijn niet comfortabel maar wel noodzakelijk en het trainen van je bekkenbodemspieren helpt niet alleen bij het ophouden van je plas in de rij van de kassa.

Ademen is het geheim van yoga

“Control your breath, master your (sex)life!” De ademhalingsoefening in yoga zorgen ervoor dat je je lichaam kunt opwarmen of juist kalmeren voor een betere concentratie. Voordelen die van pas komen tijdens een vrijpartij. Diverse yogastijlen zijn geschikt: Kundalini yoga zorgt ervoor dat het vuur in je lijf aanwakkert. Ben jij vaak te moe, kies dan vooral voor een opzwepende kundalini les om je meer energie te geven. Hatha maakt je leniger en sterker. De poses houdt je voor een langere tijd vast en zorgen ervoor dat jij jouw lichaam onder controle kunt houden, ook wel zo fijn voor jouw sekspartner. Bij Vinyasa flow beweeg jij op het ritme van jouw ademhaling. Hier oefen je op uithoudingsvermogen, gracieuze bewegingen en een sterk lijf. De Superles combineert inspanning, High intensity interval training en dynamische yoga met ontspannen yin yoga waardoor je werkt aan het controleren van je ademhaling en een gezond en sterk lichaam. Kies vooral de stijl die het beste bij je past en de rest volgt vanzelf.

Check het rooster voor alle lessen of stuur een mailtje voor meer info. We helpen je graag met het vinden van de meest geschikte les en we zijn heel discreet. 😉  

Daniella – Yogajuf.com