fbpx

De Onverklaarde Klacht

De Onverklaarde Klacht

 

Spine&Symptoms

Vaak zien mensen bij klachten of ziekten een medisch specialist of fysiotherapeut. Deze weten meestal wel wat te doen. Maar lang niet altijd en zo worden patienten weer met klacht en al naar huis gestuurd. Wanneer sprake is van een dergelijke klacht zonder aantoonbare oorzaak spreekt men van een onverklaarde klacht. Deze klachten kunnen pijnen omvatten, zoals hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Maar ook vermoeidheid, duizelingen, hartkloppingen en neerslachtigheid behoren tot dit spectrum. Hoe je hier aan komt is enkel te gissen, maar hoe je ervan afkomt vaak een raadsel. Deze lichamelijke en mentaal emotionele problemen zijn vervelend en kunnen het leven op zn kop zetten. De patient krijgt te horen dat het tussen de oren zit of dat de klachten worden veroorzaakt door stress en men in dit geval rustig aan moet doen.

I’ve been there. Vermoeidheidsklachten zijn mij niet onbekend. Neerslachtigheid, hartkloppingen en paniekaanvallen trouwens ook niet. Nu, terugkijkend op deze periode, had ik te veel hooi op mn vork, wist ik niet wat rust reinheid of regelmaat betekende en luisterde ik naar alles en iedereen behalve naar mijn eigen lichaam en gevoel. Het feit dat ik door deze periode van klachten werd beperkt, voelt nu als een geschenk. Het heeft me gedwongen het roer om te gooien. Ik heb in deze periode geleerd naar mezelf te luisteren en duidelijke grenzen aan te geven. En vooral; mezelf serieus te nemen.

Dit heeft zich vijf tot drie jaar geleden afgespeeld en nu sta ik hier en heb ik samen met mn twee talentvolle en inspirerende collega’s; Lenneke en Lieske, Bluebirds geopend. Een zentrum waarin iedereen welkom is om de hectiek van het alledaagse heel eventjes achter zich te laten. Om te ontspannen en los te laten. Maar ook om sterker te worden en weer op te laden. En vooral om gewoon te zijn zonder te moeten.

En in dit zentrum heb ik mijn Body Stress Release (BSR) praktijk gestart. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe gezondheidstechniek het antwoord is op de “onverklaarde klacht”. Want stress, oftewel spierspanning, wordt vastgezet in het lichaam zonder dat we daar controle over hebben en hier ligt heel erg vaak de bron van de meest uiteenlopende klachten.

Heel graag wil ik iedereen uitnodigen om BSR te komen ervaren en bij mij op de bank te komen liggen. Aangezien Bluebirds in de maand oktober gratis lessen aanbiedt ter kennismaking van ons nieuwe zentrum, bieden we bij deze ook 3 BSR behandelingen aan voor de prijs van 2. Kom ervaren wat voor verlichting, heling en diepe ontspanning deze techniek brengt. Kijk voor meer informatie op onze website www.blue-birds.nl of mail naar denise@blue-birds.nl

En voel je vrij dit bericht te delen met een ieder waarvan je denkt dat ze een Bluebird zouden moeten worden. Hopelijk tot ziens in ons mooie Bluebirds.

<3

IrisDuvekot_12Apr2015_0132