fbpx

Drie redenen waarom je nu aan Yoga Nidra moet beginnen

Drie redenen waarom je nu aan Yoga Nidra moet beginnen

Nidra betekent slaap. Yoga Nidra is een extreem relaxte vorm van yoga. Je oefent om je lichaam zo te ontspannen als in een diepe slaap, terwijl je wakker bent. Een lesje Yoga Nidra van een uur, staat gelijk aan drie uur slaap. Ben je nog steeds niet overtuigd? Lees dan verder!

1. Het helpt tegen stress
Angstaanvallen, hyperventilatie,  hoge bloeddruk of een slechte nachtrust? Deze relaxte vorm van yoga staat bekend om het verlagen van je bloeddruk, verminderen van stress symptomen en het verbeteren van je nachtrust.

2. Het maakt je vrolijk
Door ontspanning creëer je meer ruimte in je hoofd om te genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

3. Het helpt je met mediteren
Is een half uur stil zitten voor jou teveel? En meditatie te zweverige? Dan is Yoga Nidra een goede eerste stap. Een liggende houding is comfortabeler dan een zittende en misschien is het opmerken van rust in de stroom aan gedachtes die de hele dag door je hoofd gaan genoeg om de volgende keer wel die meditatieles in te stappen.

Iedere dinsdag om 20:30u en zaterdag om 9:30u volg je een Yoga Nidra les bij Eliane. Ook als je helemaal geen klachten hebt en gewoon lekker wilt bijkomen van in je drukke werkweek een aanrader!

Geef je op via het rooster!

Lees ook: 
Maak 2017 op een ontspannen manier jouw jaar!