fbpx

Een evenwichtig ontbijt voor energie!

Een evenwichtig ontbijt voor energie!

Soms lig ik mij ’s avonds in bed al te verheugen op het ontbijt van de volgende ochtend. Voedsel is niet alleen brandstof maar het is ook een eenvoudige manier om ons emotioneel ‘vol’ en ‘compleet’ te voelen. De valkuil hier is dat je kunt doorslaan en alleen maar troost zoekt in eten. Word je hier bewust van. Hoe voel je je na het eten van een ontbijt? Verheug je je op het ontbijt en voel je je daarna voldaan, warm en energiek? Of ben je gefrustreerd omdat je alleen 2 crackers hebt gegeten en nog een knorrend gevoel in je maag hebt?

Een ontbijt voor energie

Ik word heel blij van een warm ontbijt. Ik ben de afgelopen weken aan het testen welke verhouding voor mij werkt. Dat wil zeggen: de verhouding vet-koolhydraten en eiwitten. Zo kwam ik erachter dat ik wellicht te enthousiast was met mijn havermoutpap. Ik kookte het in rijstemelk en voegde wellicht teveel fruit toe en te weinig vet. Resultaat: na een havermoutontbijt voelde ik mij juist moe ipv energiek.
Ik wil je heel graag aanmoedigen zelf te ontdekken wat bij jou past. En ondertussen deel ik nog graag een recept wat mij een evenwichtige ochtend bezorgde.

Skinny Pumpkin Mousse
Voor 2 porties heb je nodig:
400g flespompoen
80g havermout
3 dadels
snufje zout
snufje kaneel, kurkuma en vanille
1 eetlepel bio pindakaas

Snijd de pompoen in kleine blokjes
Doe de havermout en pompoenblokjes in een klein pannetje en zet onder water
Kook dit in 15 minuten gaar, tussendoor even checken of het niet droogkookt. Anders meer water toevoegen.
Voeg de dadels, pindakaas, het zout en de specerijen toe
Blend tot een romige massa met de staafmixer.
Lekker met raw cacaonibs!

Dit ontbijt is gebaseerd op een recept van Merel en Tessa van The Green Happiness

Hanneke

Volg Hanneke op Instagram via @peetershanneke

Lees ook: Sweet Hazelnut Masala Chai & Winter detox voor meer energie & balans

Tags:
,