fbpx

Even rustig ademhalen op woensdag!

Even rustig ademhalen op woensdag!

ademhalen yoga

De week is bijna doormidden! Voor velen een moment om bij stil te staan. Iedere woensdag gaan we er bij Bluebirds bij stilstaan en mee bewegen tijdens de nieuwe yogales “Catch your breath!”. Een les waar je even rustig kunt ademhalen.

Je ademhaling vertelt je veel over je emoties. In stressvolle situaties zijn we geneigd om onze adem in te houden, terwijl een diepe ademhaling juist de oplossing kan in diverse situaties. In deze les ga je aan de slag met diverse yoga ademhalingsoefeningen (pranayama), yogaposes op het tempo van je ademhaling (vinyasa flow) en meditatietechnieken. De ultieme les om even op adem te komen midden in je drukke werkweek.

In deze les leer je om op een zo’n efficiënt mogelijke manier om te gaan met je ademhaling. Dit houdt je vitaal en energiek. Het verdelen van je ademhaling is niet alleen in de yogales slim om te doen. Zie deze les als een training om ook in het dagelijks leven zo economisch mogelijk om te gaan met je ademhaling en energie.

In de yoga traditie wordt gezegd dat als je 15 keer per minuut in- en uitademt je 75-80 jaar kunt worden. Met 10 ademhalingen per minuut kun je wel 100 jaar worden. Je kunt je leven verlengen door langzamer te ademen. Dit is waarom honden zo kort leven en schildpadden zo oud worden. Wat denk je? Het proberen waard toch! Het is duidelijk dat langzamer ademen je in ieder geval een rustiger gevoel geeft.

Geef je nu op voor de nieuwe les “Catch your breath” op woensdag om 16:15!

Daniella – www.yogajuf.com

Lees ook:
Zweten, werken aan je core en ontspannen?
Bluebirds SuperFit Programma