fbpx

Fysio.Center

Fysio.Center Fysiotherapie

Fysio.Center is een fysiotherapie praktijk die gespecialiseerd is in het behandelen van complexe en terugkerende sportblessures en klachten.

 

Lichaam werkt als een keten

Bewegingen in het lichaam zijn complexe samenwerkingen tussen gewrichten en spieren. De gewrichten en spieren worden gevoed door bloedvaten en aangestuurd door zenuwen. Wanneer deze samenwerking verstoord wordt zal het lichaam moeten compenseren om te kunnen blijven functioneren. Compensaties zijn daarom ook functioneel en erg belangrijk alleen hebben ze een limiet en wanneer deze bereikt is zullen er klachten ontstaan. Door de primaire stoornis aan te pakken hoeft het lichaam niet meer te compenseren en zullen de klachten niet alleen oplossen maar ook niet meer terug komen.

 

Op zoek naar de stoornis in de keten

Stoornissen in het lichaam waarvoor het lichaam moet compenseren worden veroorzaakt door valpartijen, oude blessures, ongelukken, operaties, infecties, overtraining, bevalling, e.d. Het lichaam kan lange tijd goed functioneren ondanks een stoornis en pas jaren later klachten veroorzaken. Dit gebeurd vaak na verandering van de lichamelijke belasting waardoor de maximale grens van de compensatie die voorheen niet bereikt werdt nu wordt overschreden.

 

Behandel de kern niet het symptoom

Een persoonlijke aanpak is essentieel voor een succesvol herstel doordat de oorzaak van een ogenschijnlijke zelfde klacht totaal ergens anders kan liggen. Een knieklacht bij persoon A kan ontstaan door een beperkte bewegelijkheid van de enkel terwijl bij persoon B een knieklacht ontstaat door een verstoorde heup-mechaniek. Hierdoor zal het gehele lichaam onderzocht worden of het nu gaat om een enkel- of schouderklacht zodat de kern van de verstoring wordt gevonden.

 

Tarieven

Intake en onderzoek met verwijzing                                    30 min             € 45,00

​​Behandeling fysiotherapie                                                    30 min             € 36,50

*Meer informatie over tarieven en vergoedingen

 

Contactgegevens

Website: www.fysio.center
E-mail: info@fysio.center
Telefoon: 06 14 89 36 04