fbpx

Happy & healthy Liefde

Happy & healthy Liefde

snappa-1458113661Yess! Vandaag wil ik het met jullie hebben over Loveee. Ik heb al veel gesproken over meditatie, creëren en coaching. Over een gezonde mind, body en soul. Dus laten we het hebben over de gezonde en gelukkige liefde. Wellicht lees jij dit en zit je in relatie of ben je juist vrijgezel. Ik denk dat iedereen goed met deze blog uit de voeten kan.

De zoektocht naar de liefde is voor veel mensen een grote uitdaging

Wij zijn namelijk een heel groot deel van ons leven bezig met het vinden van die ene grote liefde. Er wordt druk gedate in o.a. Amsterdam en harten worden dagelijks gebroken. Date apps worden de grond uitgestampt en wie nog nooit op Tinder heeft gezeten is niet echt hip.Toch doen we bijna allemaal iets fout, waardoor die zoektocht een grote uitdaging is en als we eenmaal een liefde hebben gevonden, na een tijdje toch niet optimaal happy zijn.

Cliche Alert!

Waar dit fout gaat? Heel simpel eigenlijk. We zoeken namelijk een opvulling voor wat wij in onszelf missen, bij de ander. Cliche alert! I know! Maar het is zooo waar. Als jij niet veel van jezelf houdt en niet gelukkig kan zijn in je eentje, dan verwacht je dat de ander dit voor jou gaat opvullen en opvangen. Dan wil je de bevestiging, en alles wat er nog meer niet goed zit bij jou, van de ander krijgen. En tadaa, dat is een “Mission Impossible” en heel gezond klinkt het ook niet, toch? Daarnaast worden er in relaties veel ruzies gemaakt en worden we constant door de ander getriggerd. Wat we vaak niet door hebben is dat zij een spiegel zijn, voor wat er bij ons niet goed zit. Maar durven we niet in die spiegel te kijken en geven we de ander de schuld van ons vervelende gevoel.

Een eerlijke blik in de spiegel

Laten we nu eens eerlijk zijn, hoe fijn is het als het alleen puur om de liefde draait, zonder verwachtingen en grote eisen. Uiteraard moet er een klik zijn en moet je elkaar begrijpen, maar is de liefde dan niet iets fantastisch. En hoef je alleen nog maar te geven ipv van alles te verwachten en te willen ontvangen. Ga dus eerst eens met jezelf aan de slag. Voel jij veel eigen liefde of hou je er nog geen half uur zonder afleidingen met jezelf uit op de bank? Ben jij pas gelukkig als je een liefde hebt gevonden of als je iets met vrienden kunt doen? Bezoek eens een fijne een coach of schakel een goede vriend/ vriendin in en ga na waarin jij nog aan jezelf moet werken om heel te worden. En let dan maar eens op wat voor fantastische liefde je daarna aantrekt. Dan hoef je niet meer op zoek te gaan. Fijn he?

Wil jij dit samen met mij gaan doen? Dat kan! Ik geef elke woensdagavond een liefdevolle meditatieles: reserveer via deze link. Of bezoek mijn coachwebsite en kom langs in het coachhuisje bij Bluebirds vanaf 1 april aanstaande.

Fijne liefdevolle week <3!

Liefs,

Eliane – www.delijournal.nl

Lees ook:
Time out! Mediteren kun je leren!
Het leven van je dromen!