fbpx

Healthy Iced Tea de ultieme cocktail!

Wat doe jij als de zon soms even doorkomt? Snel het terras op, last-minute barbecuen in het park of nog even je balkon op met een wijntje, cocktail of een biert. De zomer is een lastige periode als je net een beetje wilt minderen met alcohol. Een alternatief? Ga voor een verse Iced Tea. Citea heeft de ultieme alcoholvrije cocktailrecepten.

‘Green Energy’ Snelle iced tea

Gebruik 2 theelepels groene thee per kop, infuseer dat volgens de aanbevolen trektijd in een 50% met heet water gevuld glas, karaf of mason jar. Vul het glas daarna tot de rand met ijsklontjes en decoreer met fruit of munt.

‘Tropical Garden’ cafeinevrije iced tea

Vul de koppen of karaf met water op kamertemperatuur, voeg 2 theelepels fruitthee  losse thee per kop toe en laat dit 30 minuten trekken. Als je een sterkere smaak prefereert kun je de thee nog 30 minuten laten trekken. Om het geheel kleurrijk af te maken voeg je bevroren fruit met schijfjes verse sinaasappel en limoen toe, eventueel nog wat frambozen en munt en je iced tea is klaar!

‘Calfornia Orange’ luxe iced tea

Wil je goed voorbereid zijn, en de laatste uren voordat je gasten komen tijd overhouden? Gebruik dan de volgende manier.

Vul de koppen thee of karaf met water op kamertemperatuur, voeg 2 theelepels Rooibos  losse thee per kop toe, zet het geheel in de koelkast en laat dit 12uur trekken. Om het geheel kleurrijk af te maken voeg je bevroren fruit met schijfjes verse sinaasappel en limoen toe, eventueel nog wat frambozen en munt en je iced tea is klaar!

Lees ook: 
Bluebirds City Retreat
Zoek je een alternatief voor alcohol en cafeïne?