fbpx

Dit betekent Mindfulness voor Anita

Dit betekent Mindfulness voor Anita

Het maakt niet uit hoe jij je voelt, je kunt iedere dag mediteren.

In 2005 startte ik met de opleiding pedagogiek. Het was een te gek avontuur. Studeren, op mezelf wonen in Amsterdam, feesten. Maar al vrij snel viel ik overal in slaap. Ik dacht dat het erbij hoorde, er gebeurde immers veel! Op een gegeven moment werd het zo ernstig dat ik naar de dokter ging. Ik bleek pfeiffer te hebben.

Ondanks dat ik mijn best deed ruimte te geven voor herstel ontwikkelde ik chronische vermoeidheid. Wat volgde was een behoorlijk verdrietige tijd. Mijn twintiger jaren voelde ik me ziek en moe. Mijn grenzen werden steeds beperkter en op een gegeven moment kon ik nog maar 3 uur op een dag werken. Ik werkte thuis en moest steeds na een uur werken een half uur bijslapen.

Op advies van een collega ging ik naar het vermoeidheidscentrum in Lelystad. Daar werkte ze o.a met meditatie. Daar maakt het niet uit hoe jij je voelt, je kunt iedere dag meditatie beoefenen. Door middel van meditatie heb ik leren luisteren naar mijn lichaam, naar mijn mind, naar mijn grenzen en leerde ik steeds beter mijn grenzen bewaken. Meditatie geeft heel veel ruimte. Ik wilde nog meer verdieping en volgde de 8 weekse mindfulness training. Ik heb een fantastische transformatie doorgemaakt. Ik ben niet genezen maar wel geheeld. Ik leef het leven dat ik wil leven. En steeds opnieuw lijkt het leven zich te ontvouwen zoals dit bij me past.

Dit alles heeft mij gemotiveerd Mindfulness te delen. Bij het centrum voor Mindfulness behaalde ik mijn diploma tot Mindfulness trainer. In september rond ik daar de verdiepende opleiding af. Door deze opleiding af te ronden kun je straks met een medische indicatie je training via mij vergoed krijgen bij je ziektekostenverzekering.

Mindfulness & Meditatie hebben mij veel gebracht en ik hoop dat het jou ook kan inspireren. Ik volg je graag in jouw reis. 

Iedere zaterdag volg je van 10:00u – 11:00u een les Mindfulness bij Anita. Opgeven kan via het rooster.