fbpx

Het leven van je dromen?

Het leven van je dromen?

snappa-1456815582

Het is vanaf vandaag alweer maart! De lente is in zicht en dat idee brengt voor de meeste mensen al veel geluksgevoelens met zich mee. De eerste terrasjes met heaters worden weer voorzichtig uitgezet en bij elke zonnestraal zoeken we massaal een stiekem plekje in de zon uit. Vlinders in de buik zijn weer welkom en een koud drankje smaakt weer prima overdag. Kortom het wordt weer genieten!

Wat zorgt ervoor dat we nooit optimaal kunnen genieten van ons leven?

Toch zijn we daar met z’n allen niet zo goed in. Volledig genieten van zo’n zonnige dag zonder verwachtingen, zonder gedachten en zonder even een keer bij ons gevoel stil te staan. En nu kunnen we wel genieten van een mooie dag, maar hoe zit het nu met die niet zulke zonnige weekenden en regenachtige ochtenden. Ik ben mij daar eens goed in gaan verdiepen. Waarom we meestal niet tevreden zijn met onze huidige situatie, waarom we altijd het gevoel hebben dat er iets mist en dat we wel heel spastisch vasthouden aan de dingen die er wel al zijn. Zoals een relatie, werk, huis, vrienden en ga zo maar door.

Tekort, een zelfbedacht concept?

Waar ik nu precies achter ben gekomen? Dat wij allemaal zijn opgevoed met het idee dat er altijd wel iets mist in ons leven. Dat we meer geld nodig hebben, dat we externe liefde nodig hebben, dat we onze eenmaal veroverde baan moeten behouden voor veel veiligheid, dat we er goed uit moeten zien en nog veel meer. En door deze drang( ons ego) komen we ook verder in het leven en ontwikkeld alles zich op aarde.

Laat je patronen los en creëer het leven van je dromen

Het “probleem” is dat wij niet beseffen dat alles energie is en dat wij alles, maar dan ook ALLES kunnen creëren. Er zijn mensen die dit volledig toepassen, vertrouwen hebben en inderdaad een leven leiden om van te dromen. Het geheim van deze mensen? Zij leven niet vanuit een tekort. Zij denken niet de hele dag aan het onmogelijke , de onbereikbare liefde, te hoge rekeningen, dat veel te dure vakantiehuis of die onvindbare droombaan. Zij denken en handelingen niet vanuit een tekort of zelf bedachte problemen. Zij zien elke ervaring als een nieuw moment en leven van dag tot dag. Als een relatie uitgaat weten zij dat er weer een nieuwe en zelfs betere mogelijkheid langskomt. Hetzelfde met werk, vrienden, huizen en andere relaties. Zij zien het leven als een grote creatiemogelijkheid en houden niet vast aan een eventueel verlies. Wauw! Maar dat biedt perspectief! Ga je namelijk over dingen nadenken vanuit een tekort en het feit dat het jou waarschijnlijk toch niet gaat lukken, dan werkt de energie net zo hard mee om inderdaad die negatieve dingen aan te trekken. Dan ga je niet die liefde vinden en dan ga je al helemaal niet afvallen of gezond worden.

Kom in actie

Laten we dan ook bij deze besluiten om oude, hardnekkig en krachtig ingesleten patronen los te laten. En alleen maar te creëren vanuit mogelijkheden en verwachtingen. Denken dat iets gaat gebeuren, hierop vertrouwen en er al naar handelen. Volgende maand een marathon lopen? Gaat lukken! In 2 maanden tijd 5 kilo afvallen? Makkie! Dit jaar nog mijn goedbetaalde droombaan vinden? Waar moet ik tekenen? 

Samen aan de slag?

Ik hoop dat het principe een beetje duidelijk is en dat jij jezelf niet meer tekort gaan doen! Je bent een machtig wezen en jij hebt de kracht om die oude patronen te doorbreken! Precies weten hoe? Check mijn website hier en laten we binnenkort fijn een theetje drinken bij Bluebirds. Wie weet kunnen we dan binnenkort werken aan het leven van jou dromen!

Liefs,

Eliane