fbpx

Driedelige online workshop Hormoonyoga & Voeding

In september & oktober 2020 organiseren we een ONLINE workshop Hormoonyoga & Voeding!

In deze driedelige online workshop leer je hoe je je hormoonhuishouding in balans kunt brengen door middel van yoga en voeding. De workshop wordt gegeven door Nederlandse hormoonyoga expert Sylvia Mullaart-Bonn van FusionYoga en onze eigen voedingsdeskundige Laura van Loka Voeding.

Aanmelden kan nog t/m 1 september!

5A2A3406
19. Week 5 - Ga stress te lijf - Deel A.00_18_34_14.Still004

Wat is hormoonyoga?

De samenstelling en de hoeveelheid hormonen in een vrouwenlichaam kunnen fluctueren. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in de hormoonhuishouding wat klachten kan veroorzaken. Deze klachten kunnen variëren van stemmingswisselingen tot onvruchtbaarheidsklachten.

Hormoonyoga zorgt ervoor dat hormonen in balans worden gebracht. Klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen. Dit komt doordat de oefeningen die je doet in een hormoonyogaserie de aanmaak van hormonen op een positieve manier beïnvloedt. Zo komt je hormoonhuishouding “in flow”. Dat heeft een gunstig effect op hoe je je voelt en op je lichaam. Tijdens de online workshop leer je een krachtige yogaserie die je hormonen in balans kunnen brengen.

Het positieve effect van voeding op je hormonen

Ook je voeding kan van invloed zijn op je hormonen. Tegelijkertijd kunnen je hormonen ook van invloed zijn op je food cravings. Door bepaalde keuzes te maken in je voeding, kun je je hormonen in balans brengen. Daarnaast kan voeding een positief effect hebben op je hormoonbalans en ervoor zorgen dat jij je rustiger, fitter en beter in je vel voelt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding daaraan bijdraagt.

De combinatie van hormoonyoga en hormoon bevorderende voeding zorgt ervoor dat je krachtige tools bezit die je kunnen helpen om je hormonen in check te houden.

Tegen welke klachten helpt Hormoonyoga & Voeding?

Hormoonyoga & Voeding helpt onder andere tegen deze klachten:

 • PMS (Premenstrueel Syndroom)
 • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)
 • onvruchtbaarheid/ ondersteuning tijdens IVF
 • verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling
 • stemmingswisselingen
 • klachten tijdens de overgang

Voor wie is hormoonyoga?

Doordat hormoonyoga een positief effect heeft op een breed scala aan klachten, is het geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

Wat kun je verwachten?

Let op: alles vindt online plaats

 • Persoonlijke intake met Sylvia (15 min.)
 • Persoonlijk consult met Laura (15 min.)
 • 3x workshop van 3 uur (van 14:30 tot 17:30 uur)
 • Werkboek hormoonyoga
 • Hormonenchecklist & evaluatie

Na deze workshop bezit je alle tools om de yogaserie zelf thuis uit te voeren en je voeding aan te passen aan jouw lichaam en cyclus.

De workshop begeleiders

Copy of Bluebirds Blog Posts (4)

Over Laura:
Laura (Loka Voeding) is voedingscoach en gewichtsconsulent met een master in de psychologie. Ze geeft workshops en persoonlijk advies over gezond en bewust eten. Haar specialisaties zijn hormonale klachten, zwangerschap, afvallen, vermoeidheid en stress & burn-out. Consulten vinden plaats bij Bluebirds en kun je vaak vergoed krijgen in je (aanvullende) verzekering.

Over Sylvia:
Sylvia heeft een lange carrière in yogaland. Ze heeft zich geschoold in vele yogavormen zoals Hatha – Kundalini- Oki- en Taoïstische yoga. De laatste 10 jaar heeft ze zich vooral gespecialiseerd in de fascinerende  werking van yoga op de hormoonhuishouding. Door hormoonyoga kunnen vrouwen zich veel beter gaan voelen zodat stemmingswisselingen, PMS, vruchtbaarheid en overgang aangepakt kunnen worden. Ze geeft met veel plezier daarin lessen en een opleiding.

Testimonials

Dit is wat voorgaande deelnemers zeggen over deze workshop:

De cursus hormoonyoga- en voeding bij BlueBird is heel leuk! Samen met andere vrouwen de tijd nemen om het lichaam aandacht te geven. Met een fijne yoga-serie en voedingsadvies, van twee heerlijke docenten, krijg je tools en handvatten om iets te doen voor je gezondheid. Ik was er uit interesse, maar als je hormoonklachten hebt zou ik het zeker aanraden.”
– Heleen Timmerman, Sensiplanconsulent

“De workshop Hormoonyoga & Voeding is een aanrader! Niet alleen leer je een bijzonder fijne yogaserie voor al je hormoongerelateerde klachten, ook krijg je inzicht in hoe al die hormonen nu eigenlijk werken én wat je met je voeding kan doen. Daarnaast zijn Sylvia en Laura kundige leraren en fijne personen, dus wat wil je nog meer?”
Babette

Ik ben Sylvia & Laura zo dankbaar! Na het stoppen met de pil bleef mijn menstruatie langer dan 12 maanden uit. Sinds het volgen van de 3-daagse hormoonyoga & voeding workshop en strikt alle voedingsadviezen opgevolgd te hebben, is mijn menstruatie weer op gang gekomen. Ook als je niet per sé (hormonale) klachten hebt, is dit een heel verrijkende cursus. Je leert binnen no-time de toegankelijke yogaoefeningen, wat voeding voor zowel lijf als geest kan doen en je krijgt helder inzicht in je eigen lifestyle. Uit ervaring weet ik nu dat door het aanpassen van een paar kleine gewoontes bijv. wat betreft voeding, je al een groot verschil kunt maken in hoe vitaal je je voelt. Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren. Een relaxte sfeer en Laura & Sylvia zijn op een liefdevolle manier betrokken bij de cursisten.”
-Danja

“Mijn vriend en ik wilden graag proberen om zwanger te worden. Mijn menstruatie is altijd heel onregelmatig geweest. De ene maand laat, de andere maand niet, en soms zelfs meerdere maanden geen menstruatie. Hier wilde ik aan gaan werken en kijken of ik een regelmatige cyclus kon krijgen. Na ruim 8 maanden geen menstruatie te hebben gehad, kreeg ik in het  ziekenhuis te horen dat ik mogelijk PCOS heb. Ze vertelden me dat het waarschijnlijk heel moeilijk zou zijn om spontaan zwanger te raken en dat er geen advies is om de menstruatiecyclus regelmatig te krijgen: ‘Dit werkt allemaal heel complex en is niet eenvoudig op te lossen, je kan met medicatie beginnen om een eisprong op te wekken’. Dit stond mij enorm tegen en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieve natuurlijke manieren om mijn hormonen weer in balans te krijgen en de cyclus te normaliseren.
Via mijn yogaschool heb ik mij aangemeld bij Laura en Sylvia voor de hormoonyoga cursus. Sylvia en Laura gaven mij direct het gevoel dat ik zelf iets aan mijn klachten kon doen, dat ik deze diagnose niet hoef te accepteren en dat zij al eerder goede resultaten hebben gehad met het ‘onbegrepen’ wegblijven van een eisprong. Dit gaf mij een goed gevoel en ik was enorm blij dat dit op mijn pad gekomen was. Sylvia en Laura leerden ons met humor en enorm veel kennis om bewuster met voeding, stress en simpele yoga oefeningen aan de slag te gaan. Na een week elke dag de oefeningen gedaan te hebben en te letten op voeding en rust werd ik ongesteld! Ongelofelijk en zo fijn dat mijn lichaam weer ‘herstart’ was! Ik voelde me direct opgelucht dat alles opgeruimd was en dat het blijkbaar nog werkt! Ik heb daarna geprobeerd elke dag de oefeningen te doen en rustig met de voedingsadviezen verder te gaan. Een maand later, weer een menstruatie! En nu… ja gaat het heel goed en ben ik 7 maanden zwanger!Ik kan de cursus van Laura en Sylvia van harte aanraden, het is als een warm bad. Je voelt je begrepen, komt in contact met andere vrouwen met vergelijkbare problemen en leert heel veel over het vrouwelijke lichaam, de cyclus, voeding, supplementen, omgaan met stress en hoe zelf meer in balans te komen. Ik geef deze cursus 5 uit 5 sterren en een 10!”
Amber

 

Alle details op een rij

Wat? Driedelige online workshop Hormoonyoga & Voeding
Wanneer? Zondag 6 september, zondag 20 september & zondag 10 oktober van 14:30 tot 17:30 uur
Waar? Online
Door wie? Sylvia Mullaart–Bonn (Fusion Yoga), Laura Tjon Tsoe Jin (Loka Voeding)
Kosten? €199,-
Aanmelden? klik hier om je aan te melden. Let op: aanmelden kan nog t/m 1 september!

 

 

Foto’s van Sylvia Mullaart-Bonn: Yoga Magazine