fbpx

Ayurvedische Consulten

door Bianca Fabrie @ Bluebirds Centrum

Schermafbeelding 2020-02-10 om 15.50.10

Over mij

Zolang ik me kan herinneren heb ik een voorliefde voor voeding en interesse voor de invloed daarvan op onze gezondheid.

Nadat ik zelf heb ervaren wat Ayurveda voor mijn gezondheid kan doen, na (jarenlang) last te hebben gehad van hormonale klachten, huidproblemen en allergieën, ben ik me gaan verdiepen in deze holistische leer. Eerst ben ik in de leer gegaan bij mijn Ayurvedische arts en daarna ben ik na de 4 jarige HBO opleiding aan de Academy of Ayurvedic Studies en een stage in een Indiase kliniek in 2012 afgestudeerd. Sindsdien ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk. Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen en met persoonlijke tips en advies het verschil te kunnen maken.

 

Wat is Ayurveda?

Ayurveda, “the science of life” is een eeuwenoude holistische gezondheidsleer en komt oorspronkelijk uit India. Hierin wordt er vanuit gegaan dat iedereen is geboren met een unieke constitutie, een body-mind type.

Je bent een lucht-, vuur-, of aarde-type of een combinatie hiervan. Daar horen verschillende eigenschappen en kwaliteiten bij, die uit balans kunnen raken door bijvoorbeeld de seizoenen, stress, voeding, (die niet goed verteert) reizen etc.

De spijsvertering speelt hierbij een cruciale rol: wanneer je eet en drinkt wat je daadwerkelijk nodig hebt en je kunt dit optimaal verteren dan draagt dit bij aan een beter welzijn.

Bianca’s werkwijze

Tijdens een eerste consult van 90 minuten wordt er d.m.v een pols- en tongdiagnose en een uitgebreide vragenlijst gekeken naar je constitutie en waar de disbalans op dit moment ligt. Aan de hand daarvan wordt een behandelplan gemaakt met een persoonlijk voedingsadvies en lifestyle –tips (yoga houdingen, bewegingsadvies, ademhalingsoefeningen, meditatie, self-care etc) aangevuld met kruidensupplementen die het proces ondersteunen en versnellen. Ook kan er een reinigingsprogramma geadviseerd worden. Ayurveda belooft geen quick-fix maar een structurele aanpak en een persoonlijke “handleiding” waardoor je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komt te zitten. Met als gevolg:

  • Meer energie
  • Je bereikt je natuurlijke gewicht
  • Je immuunsysteem krijgt een boost
  • Lichaam, geest en emoties in balans

Voorbeelden van klachten

Er zijn verschillende klachten waarmee je bij mij terecht kunt. Veel klachten gaan hand in hand en beginnen meestal bij een verstoorde spijsvertering. Denk daarbij aan:

  • Hormonale disbalans: geen of te zware menstruatie, PMS klachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidklachten, perimenopauze of menopauze klachten, emotionele disbalans.
  • Allergieën, seizoensgebonden of niet, eczeem.
  • Gewichtsproblemen, niet blij zijn met je gewicht.
  • Slapeloosheid, stress, overprikkeld zijn, rusteloosheid.
  • Spijsverteringsproblemen: moe na het eten, opgeblazen, obstipatie, diarree.
Schermafbeelding 2020-06-02 om 11.43.37 (1)

Kosten

Een eerste consult van 60-90 min: €105,-
Vervolgconsulten van 30-45 min: €75,-
Traject van 3 consulten (1 lange + 2 korte): €230,- (€25,- korting)

WAAR EN WANNEER AANWEZIG BIJ BLUEBIRDS?

Zaterdag van 10:00 – 14:00 uur bij Bluebirds Centrum (Prinsengracht 493, Amsterdam).
Andere tijden in overleg.

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak door een mailtje te sturen naar: biancafabrie@gmail.com

Schermafbeelding 2013-10-27 om 20.03.18

TESTIMONIALS

Marjolein: Ik ben zo blij dat ik bij Bianca terecht ben gekomen. Na een operatie heeft zij mij weer snel op de been geholpen en door mijn voeding te veranderen en de Ayurvedische kruidenpreparaten voel ik mij helemaal top. Zo goed heb ik mij in jaren niet gevoeld! Dank je Bianca!

Rowan: Thank you Bianca Fabrie for your ‘spring clean’ cleansing programme and fast. Was like pressing the reset button. And it feels great!  

Nathalie: Ik had altijd last van behoorlijke heftige hooikoorts in de lente en zomer totdat ik dit vastenprogramma ontdekte. Ik doe deze reiniging nu iedere lente vlak voordat het pollen seizoen begint en ik heb helemaal geen last meer van hooikoorts!