fbpx

Haptotherapie & Energiewerk

door Laura Mansveld @ Bluebirds Oost

Laura Mansveld

Over mij

Als kind heb ik de overtuiging aangenomen dat gevoelens er niet mogen zijn. Dat het irrationeel is en dus minder of zwak. Door veel in mijn hoofd te zitten, een studie rechten af te ronden en vervolgens als jurist te werken, had ik het idee dat ik aan de verwachtingen van mijn omgeving voldeed en had ik minder ‘last’ van mijn gevoelens. Deze manier van overleven heb ik een lange tijd kunnen volhouden maar van binnen werd het steeds leger en eenzamer, totdat ik uiteindelijk in 2014 een burn-out kreeg. Ik kwam in die tijd in aanraking met haptotherapie en energiewerk en begon stukje bij beetje weer te voelen. Juist door niet cognitief te werken maar door weer contact te maken met mijn lichaam werd mij zoveel duidelijk. Ik was zo onder de indruk van haptotherapie dat ik heb besloten om zelf de vierjarige post-HBO opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen. Hier heb ik geleerd dat mijn gevoelens niet mijn zwakte is maar juist mijn kwaliteit waarmee ik ook anderen kan helpen. Het is mijn kompas geworden waar ik op heb leren vertrouwen. Ook heeft haptotherapie mij geholpen tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen om te blijven luisteren naar mijn eigen lijf. Ik word er ontzettend gelukkig van om ook anderen in dit proces te begeleiden en te zien hoe iemand weer meer in contact komt met zichzelf.

Ik heb een enorme fascinatie voor de mens in zijn geheel. Ik geloof dat lichaam, geest en ziel nauw met elkaar verbonden zijn. Naast psychologie en haptotherapie houd ik mij sinds 2013 ook bezig met spiritualiteit en energiewerk. Ik ben opgeleid tot Kundalini Reiki Master en Reiki Practitioner volgens de traditionele normen van Usui Shiki Ryoho en heb de 2-jarige Healing opleiding afgerond aan het Centrum voor Leven en Intuïtie. Op dit moment volg ik hier ook de 2,5-jarige vervolgopleiding tot Reader. Ook volg ik diverse cursussen en nascholingen over onderwerpen als bijvoorbeeld familieopstellingen (Bert Hellinger) en karakterstructuren (Wilhelm Reich).

Behandelingen

Haptotherapie

Haptotherapie is een lichaamsgerichte therapie waarbij de balans tussen denken, voelen en doen centraal staat. In onze maatschappij ligt het accent vooral op het denken. Dat begint al van kleins af aan. De aandacht voor hoe we ons voelen blijft vaak achterwege. Doordat er veel eisen worden gesteld aan ons denkvermogen en doordat er in de snelheid van de maatschappij steeds minder tijd is om bewust te voelen wat ons daadwerkelijk raakt en beweegt, raken velen van ons uit balans. Dit kan zich uiten in zowel fysieke, mentale als emotionele klachten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Stress
 • Burn-out
 • Angstklachten
 • Gevoel van eenzaamheid
 • Onzekerheid
 • Geen beslissingen kunnen maken
 • Moeilijk grenzen stellen
 • Sombere gedachten
 • Negatief zelfbeeld
 • Persoonlijke groei
 • Identiteitscrisis
 • Verlatings-/bindingsangst
 • Rug- en nek klachten

Door middel van aanraking, gesprekken en bewegingsoefeningen zorgt haptotherapie ervoor dat je weer bewust wordt van je eigen gevoelens, verlangens, behoeftes en (onderbewuste) patronen. Door je bewustzijn hierover te vergroten zal er letterlijk meer ruimte zijn voor jou. Bewust kunnen kiezen voor wat bij jou past, wat goed voelt voor jou en grenzen aan kunnen geven zorgt ervoor dat je meer in balans bent en lekkerder in je vel komt te zitten.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een bijzondere manier om al tijdens de zwangerschap contact te maken met jullie kindje in de buik. Door tijdens de zwangerschap al contact te maken met elkaar zal de band en het vertrouwen tussen moeder, partner en kindje groeien. 

De begeleiding bestaat uit ongeveer 5 sessies vanaf het moment dat je 20 weken zwanger bent. In deze sessies gaan we het volgende samen onderzoeken:

 • Contact maken met het kindje
 • Houding en beweging tijdens de zwangerschap
 • Hoe kan de partner de moeder het beste ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Bevalhoudingen
 • Omgaan met pijn tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Vertrouwen in het eigen lichaam
 • Na de geboorte

De sessies zijn individueel, met partner, moeder en kindje, waardoor ik jullie op maat kan begeleiden. Er is aandacht voor alles wat ter plekke naar boven komt. De haptonomische zwangerschapsbegeleiding onderscheidt zich door de individuele begeleiding en de aandacht voor zowel de moeder als de partner en het kindje. Het is een mooie manier om letterlijk even stil te staan en aandacht voor elkaar te hebben.

Healing & Reading

Wat is een healing?

Bij een healing kijk ik op energetisch niveau welk thema op dit moment bij jou speelt. Een healing ondersteunt bij het loslaten van oude energie, het opvullen met nieuwe energie, en het uiteindelijk in balans brengen van je eigen energie. Door gericht te kijken waar minder heldere energie stroomt en deze helpen los te laten, zal je energie weer makkelijker stromen. Na een healing is er ruimte voor nieuwe, heldere energie, en kun je je bijvoorbeeld kalmer, enthousiaster, vitaler of meer ontspannen voelen.

Kortom: je laat oude dingen los en maakt plek voor vernieuwing.

Kosten

Ben je nieuwsgierig geworden of haptotherapie of healing iets voor jou is en of wij de juiste match zijn? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Haptotherapie: €80,- (+/- 50 minuten)
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding: €85,- (+/- 50 minuten)
Healing: €55,- (30 – 45 minuten)
Healing pakket (4 keer): €200,-

Alle kosten zijn inclusief BTW. 
Op basis van mijn registraties als haptotherapeut en energetisch therapeut bij beroepsvereniging CAT, worden mijn behandelingen vaak (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Weet je niet zeker of jouw verzekering vergoedt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Wanneer aanwezig bij Bluebirds?

Dinsdag van 17:30 tot 22:00 uur bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Afspraak maken

Bellen of bericht naar: +316 15 00 62 88
Via website: www.haptotherapiebijlaura.nl

Testimonials

“Jarenlang heb ik geworsteld met punten in mijzelf en heb hiervoor bij verschillende bronnen hulp gezocht. Vaak kwam ik uiteindelijk niet veel verder – alsof het de kern van het probleem (net) niet raakte. Uiteindelijk kwam ik met Laura in contact en we zijn samen op onderzoek gegaan om te kijken wat er dan precies speelde. Laura heeft mij in contact gebracht met het onderliggende probleem. Vervolgens heeft zij haar inzicht en technieken effectief ingezet om hiermee te werken en mij gecoacht en ondersteund om angst en blokkades weg te nemen. Ik voel mij nu veel meer in balans, alsof ik meer in contact sta met mijzelf! Als professional vond ik Laura naast kundig en professioneel ook een heel prettig persoon om bij in behandeling te zijn. Ik voelde mij gehoord, werd op een prettige manier uitgedaagd en ook geconfronteerd waar dat nodig was. Verder was ook humor een terugkerend element in de sessies. Ik kan Laura zeker aanraden als haptotherapeute!” – Psycholoog/coach 38 jaar

“Wij hadden een heel gerichte vraag: mij helpen omgaan met pijn en hulp/tips bij hoe mijn partner mij fysiek kon helpen de pijn te verdragen. Laura heeft in antwoord daarop, in een paar consulten, ons gerichte fysieke oefeningen laten doen, die veel inzicht gaven in wat wel en niet fijn voor ons was. Dit gaf bewustwording en vertrouwen in de bevalling, voor ons allebei. Tijdens de bevalling kwamen heel natuurlijk, als vanzelf en zonder erbij na te denken, de oefeningen die we hadden gedaan van pas. Laura is een heel prettig en rustig persoon en wist ons precies te bieden wat we nodig hadden. De consulten vonden in heel persoonlijke sfeer plaats, daardoor waren we op ons gemak. We zijn blij dat we voor deze persoonlijke en haptonomische werkwijze hebben gekozen en hebben het als heel fijn ervaren!” – Ruud & Sanne

“Een week geleden heeft Laura mij, met haar ‘down to earth’ openheid verrast met een heerlijke, duidelijk voelbare healing. Ik voelde me gelijk thuis bij haar. Ze vertelde mij achteraf wat ze had gedaan en het was spot on!
De afgelopen week voelde ik me duidelijk lichter!
Ik wil de healing aan iedereen aanraden!” – Jasmin