fbpx

Integratieve psychosociale therapie (counseling) en coaching

door Femke Kruithof @ Bluebirds West

Femke Kruithof 1

Over mij

Ik ben Femke, Integratieve Counselor. Een spontane, warme en nieuwsgierige gevoelsdenker. Anderen waarderen dat ik niet snel oordeel en luister met compassie. Ook vinden ze dat ik op een prettige manier feedback geef. Met mijn, soms directe, vragen help ik je jouw eigen antwoorden te vinden en weer in contact te komen met jouw gevoel.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in mensen en hun psyche. De innerlijke belevingswereld van mensen intrigeert mij eindeloos. De studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze. Omdat ik tijdens mij studie zelf de nodige belemmeringen en strubbelingen in mezelf ervaarde, vond ik mezelf nog niet klaar om andere mensen te gaan helpen met hun psychische problemen. Ik ben daarom eerst de weg in geslagen van arbeid en organisatie en heb mij ontwikkeld als HR adviseur. Maar de interesse voor de innerlijke belevingswereld van mensen bleef. Ik volgde diverse opleidingen waarmee ik veranderingsprocessen van mensen kon begeleiden en ging collega’s coachen. In 2019 durfde ik eindelijk de stap te zetten waarmee ik van mijn passie mijn werk maakte en opende ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie.


Ik ben afgestudeerd in Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, deed de opleiding Integratieve Counseling bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en volg daar momenteel de opleiding tot master therapeut. Ook volgde ik diverse opleidingen en trainingen voor coaches, zoals Coaching voor Professionals en Oplossingsgericht coachen bij stress en burn-out. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Naast mijn werk als counselor, werk ik ook als HR adviseur in het bedrijfsleven en als trainer en examinator bij de Nederlandse Academie van Psychotherapie.

Unlock confidence from within

Grip op je problemen en vertrouwen van binnenuit met integratieve counseling

Integratieve counseling is een vorm van kortdurende psychosociale therapie en helpt bij allerlei emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen. Zoals stress- en spanningsklachten, weinig zelfvertrouwen, somberheid, verlies en rouw, problemen met anderen en SOLK. Integratief wil zeggen dat verschillende kanten van jou als mens belicht worden, zoals je gedachten, je emoties, je lichaam en je gedrag.  Al deze kanten staan met elkaar in verbinding en maken jou tot wie jij bent. We onderzoeken samen je probleem, je wensen en jouw verschillende kanten, zodat je die kanten leert waarderen en kunt inzetten om je eigen problemen op te lossen. Het uiteindelijke doel is je welzijn te vergroten.

Jij hebt zelf alle hulpbronnen in huis om jouw problemen op te lossen en jouw doel te bereiken. Soms lukt het je nog onvoldoende om toegang te krijgen tot deze hulpbronnen of ben je vastgelopen op een wat dieper niveau. Ik help jou contact te maken met je innerlijke belevingswereld waarin deze vermogens liggen opgeslagen. Je gaat dan jouw innerlijke blokkade, die jou belemmert, aanpakken. We maken daarbij geregeld gebruik van jouw eigen verbeeldingskracht. Met integratieve counseling krijg je grip op je klachten en problemen, voel je je weer lekker in je vel en heb je meer vertrouwen in je zelf.

Ontwikkel jezelf met integratieve coaching

Als niet zozeer klachten hebt, maar wel een wens jezelf verder te ontwikkelen. Op je werk of in je privéleven. Dan kun je met integratieve coaching  jouw sterkte kanten leren benutten en je belemmeringen aanpakken. Het accent ligt op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie en het benutten van je mogelijkheden. Je krijgt weer nieuw perspectief.

Werkwijze

Met een vrijblijvende, eerste sessie kun je mijn integratieve en clientbased aanpak ervaren. Daarna kan je beslissen of je verder wilt. In een eerste sessie maken we kennis met elkaar en we onderzoeken je probleem. Ook staan we stil bij wat je graag wil, wat je al goed kan en hoe je dat kan inzetten om je doel te behalen. Bovendien bespreken we ook de verdere aanpak. Een eerste sessie duurt 75 minuten.

Na de eerste sessie maak ik een inschatting van het aantal benodigde sessies en bespreken we samen hoe vaak en op welke momenten wij contact met elkaar hebben. Meestal kun je met zo’n zes tot acht sessies jouw doel behalen. De vervolgsessies duren elk 60 minuten.

Sessies zijn mogelijk op woensdag en vrijdag.

Kosten

  • Tarief voor particulieren is € 79 per sessie. Alleen voor psychosociale therapie en dus niet voor coaching, bestaat een vergoedingsmogelijkheid voor particulieren via de aanvullende zorgverzekering. 
  • Zakelijk tarief is € 119 per sessie.

WANNEER AANWEZIG BIJ BLUEBIRDS?

Vrijdag: 8.30 – 13.00 uur

WAAR?

Bluebirds West

AFSPRAAK MAKEN

Stuur een bericht via:

CONTACT 

Tel: +31612047187
Website: www.metfemke.nu.
E-mail: info@metfemke.nu

LinkedIn: linkedin.com/in/femke-kruithof-2579b8103
Instagram: metfemkecoachingcounseling 
Facebook: @metfemke