fbpx

Jin Shin Jyutsu

door Cynthia Gianni @ Bluebirds Oost

20220213_155925
copyright perfectportret.nl

Over mij

Sinds ik in 2016 zocht naar mudra’s op internet heb ik Jin Shin Jyutsu ontdekt. Ik heb altijd geloofd dat onze handen magisch zijn, en het effect dat je hebt als iemand zijn handen op je legt is heel bijzonder, helend, ontspannend. Sinds ik me ben gaan verdiepen in Jin Shin Jyutsu kon ik het niet meer loslaten, het is mijn passie geworden. De verschillende niveaus en manieren waarop een ‘label’ benaderd kan worden zijn ontelbaar (body, mind and spirit), en maakt dat het een levenslange studie voor me is geworden. Met Jin Shin Jyutsu breng je de energie in iemands lichaam in balans, het heft blokkades op, het voedt, repareert en geeft het lichaam toegang om de universele energie te ontvangen. Op deze manier hoop ik mensen te helpen en ze die harmonie en balans mee te geven.

Ik ben geboren en getogen Amsterdamse met een Siciliaanse afkomst.

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu is een Japanse geneeskunst die al meer dan 1200 jaar oud is waarbij je je handen op iemand legt zonder druk uit te oefenen.
Het lichaam heeft aan beide zijdes 26 zogenaamde veiligheidsenergiesloten waardoor de energie door het lichaam stroomt. Bij een blokkade gaat de energie niet meer door zo een veiligheidsenergieslot en dan kan een disbalans ontstaan, wat uiteindelijk kan resulteren in ongemakken of pijn. Onze handen kun je zien als startkabels die de energie in het lichaam weer in beweging brengt.

Jin Shin Jyutsu is in de vorige eeuw door Jiro Murai (her)ontdekt. Hij was ernstig ziek en heeft zichzelf na een week vasten en beoefenen van mudra’s genezen. Uit dankbaarheid heeft hij zijn de rest van zijn leven gewijd aan het bestuderen van deze geneeskunst, waarbij hij veel kennis heeft uit de Kojiki, (712 AD) de oudste geschriften van Japan.

Tijdens een behandeling ligt de cliënt ligt op zijn/haar rug op een behandeltafel met (makkelijke) kleren aan. In een combinatie van bodyreading en het luisteren naar de pols wordt bepaald wat voor flows er gebruikt zullen worden. De behandeling duurt maximaal 1 uur.

Wanneer Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu helpt bij de meest uiteenlopende klachten. Het helpt bij stress, moeheid, rugklachten, verschillende soorten hoofpijn, buikpijn, gewrichtsklachten. Chronische klachten die in lange tijd zijn opgebouwd hebben waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.
Aan het einde van de behandeling krijg je zelfhulp tips mee. Dit is heel fijn voor een specifieke klacht of om bijvoorbeeld een dagelijkse moeheid aan te pakken.
Je kunt ook een behandeling nemen als je geen klachten hebt. Jin Shin Jyutsu is een mooie manier om jezelf op een diepe ontspanning te trakteren, waarmee je ook voorkomt dat je ongemakken krijgt.

Wat zijn de kosten?

Een behandeling duurt 1 uur en is € 70,-. Je krijgt ook zelfhulp mee die op jou specifiek van toepassing is.
Een strippenkaart van 3 behandelingen is € 180,-
Een strippenkaart van 10 behandelingen is € 550,-.

Wanneer aanwezig bij Bluebirds?

Zaterdag van 8:30 tot 12:00 uur bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Contact & Afspraak maken

Een afspraak maken kan door te whatsappen of te bellen.
Tel:+31630054462
Mail: imanu_energyworks@hotmail.com
Website: https://theartofjinshin.com/pages/practitioners-list

Copyright profielfoto, perfectportret.nl