fbpx

Orthomoleculair voedings- en hormooncoach

Door Laura Barbara @ Bluebirds Oost

Laura Barbara

Ik ben orthomoleculair voedings- en hormooncoach met een master in de psychologie. Ik begeleid vrouwen met hormonale en burn-out klachten bij het ontwikkelen van een betere hormoonbalans, meer energie en gezondere leefstijl. Op een holistische manier werk ik op de gebieden van voeding, stress en leefstijlcoaching, aangevuld met EMB bloedtesten en supplementen.

Sinds 2016 heb ik mijn praktijk bij Bluebirds Oost en de afgelopen jaren begeleidde ik al honderden cliënten naar een gezondere leefstijl. Ook geef ik regelmatig workshops over voeding & leefstijl en hormonen, zowel in het bedrijfsleven als in yogastudio’s en sportscholen.

Als jij genoeg hebt van je hormonale klachten, een burn-out of vermoeidheidsklachten hebt, en er klaar voor bent om jouw gezondheid en energie prioriteit te maken, ben je bij mij aan het juiste adres.

Je voeding bepaalt voor een groot deel je gezondheid en de werking van je hormonen en neurotransmitters. Maar ik weet ook, uit eigen ervaring, dat het best lastig kan zijn om er achter te komen wat precies goed voor je is. Ik help je graag om uit te zoeken welke voeding bij jouw lichaam en leefwijze past en welke praktische keuzes je kunt maken. Hierbij leer je wat je nodig hebt voor een gezonde balans. Naast voeding, hebben je leefstijl, stress en mindset ook invloed op je gezondheid, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Ik help  je om hierin duidelijkheid te creëren, maar coach je ook om in actie te komen op een manier die goed voelt voor jou. Waar sta je nu en wat zijn jouw patronen en gewoontes? Wat zijn je doelen en intenties, hoe wil je je graag voelen? Waar loop je tegenaan en wat heb je nodig? Samen werken we aan alle stappen die je kunt zetten naar een gezonde en bewuste leefstijl. Met als resultaat dat jij je lekker in je vel voelt, hormonale klachten verdwijnen en je energie weer gaat stromen!

HORMOONBALANS 1-OP-1 COACHINGSPROGRAMMA

In een intensief 4 maanden traject ontdek je hoe jij vanuit rust en vertrouwen goed voor jezelf kunt zorgen en ga je dit proces prioriteit geven. We onderzoeken op verschillende vlakken waar jouw klachten vandaan komen. Hormonale problemen kunnen zich uiten in klachten als:

 • PMS (premenstrueel syndroom; lichamelijke en psychische klachten voor je menstruatie)
 • Stemmingswisselingen en depressie
 • Pijnlijke of zware menstruaties
 • Gevoelige borsten
 • Endometriose
 • Hormonale hoofdpijn of migraine
 • PCOS, uitblijvende menstruaties
 • Acné, huidklachten, overbeharing
 • Onvruchtbaarheid, problemen met zwanger worden
 • Overgangsklachten
 • Overgewicht, moeilijk kunnen afvallen
 • Burn-out, vermoeidheid

Burn-out

Ook een burn-out (of bijnieruitputting) is een gevolg van hormonale verstoringen. Na een periode van veel stress, waarin je bijnieren veel adrenaline en cortisol aanmaken, raakt je systeem overbelast en reageert het niet meer adequaat  op stress. Je kunt extreem vermoeid raken, maar ook andere klachten ontwikkelen. Van stemmings- en geheugenproblemen, menstruatieklachten en PMS, lage bloedsuikers (zin in zoet, zout of een verstoord eetpatroon) tot allergieën en eczeem.

In dit programma leer je wat je nodig hebt om te herstellen, samen te werken met je lichaam en jouw energie weer volop te laten stromen.

Door je immuunsysteem en zenuwstelsel tot rust te brengen, aangevuld met de voedingsstoffen en supplementen die je hierbij nodig hebt, activeer je het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Dit heeft een enorm positief effect op je klachten, stemming en energie. Je gaat zien dat dit proces geen strijd hoeft te zijn, omdat jouw lichaam een intelligent systeem is dat altijd vóór je werkt.

Om dit te bereiken werken we in dit coachingsprogramma op verschillende gebieden zoals voeding, supplementen, darm- en levergezondheid, beweging, mindset en het bewust worden van je energie en emoties. Zo brengen we je hormonen en  neurotransmitters weer in balans. 

Om te zien welke energetische blokkades en tekorten je op dit moment hebt, doen we de EMB bloedtest. Aan de hand hiervan ontwikkelen we samen een manier van eten die voor jou kloppend is. Ondersteund met supplementen zodat er echt een goede basis ligt – denk aan het aanvullen van vitaminen en mineralen, ontgiften, het in balans brengen van je darmen en ondersteuning bij mentale stress.

Je krijgt daarnaast ook toegang tot mijn online programma Mind your Body. Dit programma is de basis van waaruit je zelf aan de slag kunt. Je krijgt veel informatie over orthomoleculaire voeding, hormonen, darmgezondheid, mindset en veel praktische tips. Ik leg alles uit in video’s en in de werkboeken vind je opdrachten die je helpen om dieper te kijken naar jouw doelen, behoeften en gewoontes. Ook zijn er yogavideo’s, ademhalingsoefeningen en meditaties die je helpen om de rust en ontspanning te ervaren van waaruit je kunt veranderen.

Lees hier alles over het Hormoonbalans programma! 

Wanneer bij Bluebirds?

Maandag 09.15 – 13.00 uur
Woensdag 13.00 – 17.30 uur

Op andere dagen en tijden zijn online consulten mogelijk.

Alle offline afspraken vinden plaats bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).