fbpx

Logopedie & Stemcoaching

door Jolijn Kerkkamp @ Bluebirds Centrum

Over mij

Mijn naam is Jolijn Kerkkamp en ik ben altijd al gefascineerd geweest in het geluid van de mens. De stem intrigeert mij, omdat het zoveel meer vertelt dan de woorden alleen. Mede hierdoor heb ik besloten om na de opleiding mij te specialiseren in het vakgebied stem. Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk in Amsterdam en sinds 2019 ook in Bakkum. 
Ik blijf nieuwsgierig naar verschillende invalshoeken om de stem nog beter te begrijpen en te begeleiden. Of je nou stem klachten hebt of meer uit je stem wilt halen, voor beiden kun je bij mij terecht. De basis van de stem is onze adem. De adem die er altijd is, maar niet altijd is zoals we graag zouden willen. Zowel de basis adem als de adem-stem koppeling kan ik je leren.

Werkwijze

Ik behandel en begeleid:

  • Hyperventilatie; chronisch en acuut
  • Globus gevoel; brok in de keel
  • Stemklachten; heesheid, schorheid, uitval etc.
  • Stemvermoeidheid; branderig, zwaar, gespannen, monotoon etc.
  • Stem verkenning en versterking; hoe je meer uit je stem kunt halen

Bij elke vraag of klacht maak ik gebruik van mijn methode ‘Jouw Stem Centraal’. Hierbij komt je denken (hoofd), je geluid (strottenhoofd) en je voelen (lichaam) aan bod. Met één illustratie krijg je inzicht in hoe deze drie voor jou werken en hoe ze invloed hebben op elkaar. Van hieruit start een op maat gemaakt behandeltraject.

In elk stem-traject werken we opbouwend naar een persoonlijk doel bv een ontspannen, makkelijk/open en of helder geluid hebben tijdens verschillende spreeksituaties.
Elk adem-traject zorgt voor inzicht in je ademstroom, met bv als doel het gevoel van controle terug te krijgen.

Ik gebruik verschillende adem- en stem technieken/methodes; Lax Vox methode, Pahn nasaleer methode, accentmethode, Coblenzer, van Dixhoorn etc. Mindfulness en klacht opstelling.

Ook bied ik strottenhoofd massages aan (larynx manipulatie), wanneer er te veel spanning in dit gebied aanwezig is.

Kosten

  • Voor 30 minuten – 40
  • Voor 60 minuten – €80

WANNEER AANWEZIG BIJ BLUEBIRDS?

Maandagochtend van 9.00 tot 13.00 en donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 @ Bluebirds Centrum (Prinsengracht 493, Amsterdam).

CONTACT 

Bel mij voor een afspraak of maak gebruik van het contactformulier op mijn website.

Email: jolijn@jolijnkerkkamp.nl
Website: www.jolijnkerkkamp.nl
Tel: 0618051546