fbpx

Osteopathie door Osteo.Center @ Bluebirds West

Osteo. Center Osteopathie Amsterdam is een osteopathie praktijk die gespecialiseerd is in het behandelen van complexe en terugkerende sportblessures en klachten. De praktijk is geopend binnen de locatie west van Bluebirds.

unnamed (2)

Over mij

Mijn interesse in fysiotherapie is begonnen tijdens de periode dat ik rugby speelde. Rugby was mijn passie, ik speelde in jong-oranje, werd landskampioen met mijn team in de jeugd en speelde een paar jaar bij de senioren in de ereklasse. Helaas raakte ik veel geblesseerd waardoor ik vaak bij de fysiotherapeut te vinden was om weer fit te worden.

Na het afronden van mijn studie fysiotherapie in het begin van 2009 ben ik gaan werken in de praktijk. Mijn interesse ging vooral uit naar het ontstaan van klachten. Met name de klachten die schijnbaar vanuit het niets ontstaan boeide mij het meest. Hoe kan het dat een klacht ontstaat zonder schijnbare oorzaak?

Tijdens de zomer van 2011 ben ik gestart met de 6-jarige specialisatie osteopathie. Osteopathie is een specialisme die gericht is op het behandelen van het gehele lichaam. Wanneer ergens in het lichaam een storing zit moet de rest van het lichaam compenseren om dit op te lossen. Door de primaire stoornis op te zoeken hoeft het lichaam niet meer te compenseren en zullen de klachten niet alleen oplossen maar ook niet meer terug komen.

Lichaam als keten

Bewegingen in het lichaam zijn complexe samenwerkingen tussen gewrichten en spieren. De gewrichten en spieren worden gevoed door bloedvaten en aangestuurd door zenuwen. Wanneer deze samenwerking verstoord wordt zal het lichaam moeten compenseren om te kunnen blijven functioneren. Compensaties zijn daarom ook functioneel en erg belangrijk alleen hebben ze een limiet en wanneer deze bereikt is zullen er klachten ontstaan. Door de primaire stoornis aan te pakken hoeft het lichaam niet meer te compenseren en zullen de klachten niet alleen oplossen maar ook niet meer terug komen.

Op zoek naar de stoornis in de keten

Stoornissen in het lichaam waarvoor het lichaam moet compenseren worden veroorzaakt door valpartijen, oude blessures, ongelukken, computerwerk, operaties, infecties, overtraining, bevalling, e.d. Het lichaam kan lange tijd goed functioneren ondanks een stoornis en pas jaren later klachten veroorzaken. Dit gebeurt vaak tijdens verandering van de lichamelijke belasting waardoor de maximale grens van de compensatie die voorheen niet bereikt werd nu wordt overschreden.

Behandel de kern, niet de symptomen

Een persoonlijke aanpak is essentieel voor een succesvol herstel doordat de oorzaak van een ogenschijnlijke zelfde klacht totaal ergens anders kan liggen. Een knieklacht bij persoon A kan ontstaan door een beperkte bewegelijkheid van de enkel terwijl bij persoon B een knieklacht ontstaat door een verstoorde heup-mechaniek. Hierdoor zal het gehele lichaam onderzocht worden of het nu gaat om een enkel-, knie-, rug-, buik-, vertering-, vermoeidheid, nek- of schouderklacht zodat de kern van de verstoring wordt gevonden.

Behandelbare klachten

Het is onmogelijk een complete lijst te maken van de klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt. Hieronder vindt u een lijst van verschillende klachten die veelvuldig behandeld worden in de praktijk. Heeft u vragen over uw klacht kunt u altijd contact opnemen met de praktijk via de telefoon of e-mail.

Vergoeding verzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden osteopathie gedeeltelijk of volledig. Dit is afhankelijk van uw polis. Zorgwijzer heeft een overzicht gemaakt van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Zie onze pagina tarieven en vergoedingen osteopathie voor de meeste up to date informatie.

Openingstijden

Maandag      8.00 – 17.00

Dinsdag        8.00 – 17.00

Woensdag    13.00 – 21.00

Donderdag   8.00 – 17.00

Vrijdag          8.00 – 17.00

Contactgegevens

Website: www.osteo-center.nl
E-mail: Info@osteo-center.nl
Telefoon: 06 14 89 36 04
Ervaringen Osteo Center