fbpx

Last van de 4 uur middagdip? Drink een thee!

Last van de 4 uur middagdip? Drink een thee!

Last van de middagdip?

Wat doe jij als tussen 14:00 – 16:00u de middagdip toeslaat? Grijp je naar koffie of iets zoets of ga je een blokje om? Er zijn verschillende dingen die je middagdip kunnen verminderen: Voeding, voldoende water, meer bewegen en voldoende slaap. Maar wist je dat in plaats van koffie, thee drinken gedurende dag het verschil kan maken.


Theedrinken tegen de middagdip

Sommige theesoorten bevatten ook cafeïne, dit is theïne en wordt door het lichaam langzamer opgenomen dan koffie. Waarbij koffie je een snelle piek energie geeft en vervolgens ook snel afneemt, geeft thee een minder intense boost maar werkt langer door. Thee zorgt er voor dat jouw energie level gedurende de dag gelijk blijft in tegenstelling tot koffie die je steeds een korte stoot energie geeft. 


Wil je liever helemaal caffeine vrij?

De theesommeliers van CiTea stellen voor om in de middag voor de Detox thee te kiezen. Voor een gezonde levensstijl is het belangrijk om tenminste twee liter water per dag te drinken, dat is geen probleem met deze frisse, gezonde cafeinevrije thee. De Detox thee zit barstensvol natuurlijke ingrediënten die je de hele dag helpen schitteren. Daarnaast heeft deze thee nog extra eigenschappen om je nog gezonder te maken. Deze thee bevat:

-Citroengras; versterkt de huid en voorkomt groei van bacterieën op de huid’

-Munt; kalmeert de maag en bestrijdt allergieën,

-Verveine; werkt rustgevend en verhoogd het immuunsysteem,

-Mango; verlaagt de bloedsuikerspiegel,

-Gember; werkt ontstekingsremmend.

Lees ook:
Wil jij minder koffie drinken? Dit is hoe je dat aan moet pakken!
Heb jij altijd haast in de ochtend? Begin met een ochtendritueel 

 

Tags: