fbpx

Last van PMS? Je voeding kan een verschil maken

Last van PMS? Je voeding kan een verschil maken

In deze blog lees je hoe voeding verlichting kan geven bij PMS-klachten.

PMS (premenstrueel syndroom) is een maandelijks terugkerend probleem voor veel vrouwen. in de tweede helft van de menstruatiecyclus is er een verschil in balans tussen de hormonen oestrogeen en progesteron. Hierdoor kun je last krijgen van uiteenlopende klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, prikkelbaarheid en angst.

Goede voeding kan helpen

Vaak verergeren deze klachten met de leeftijd, ze verdwijnen pas na de menopauze. Maar dat wil niet zeggen dat je er zelf niets aan kunt doen! Met de juiste voeding en een goede leefstijl kun je je klachten voor groot deel verlichten of zelfs laten verdwijnen.

Zo heb je voldoende groenten, B-vitaminen en goede vetten zoals vette vis en kokosolie nodig. Teveel soja kan je hormoonhuishouding juist uit balans brengen. Ook kun je geraffineerde suikers beter laten staan, want die beroven je lichaam van vitaminen en mineralen, die je juist zo hard nodig hebt.

4-weekse workshop Hormoonyoag & Voeding

Hoe voeding je precies helpt om je hormonen weer onder controle te krijgen, leer je tijdens de 3e dag van de 4-weekse workshop Hormoonyoga & voeding. Voedingscoach Laura van Loka Voeding helpt je bij het begrijpen van je klachten en laat zien met welke voeding en supplementen je weer goed in je lijf komt te zitten.

Deze blog is geschreven door Laura van Loka Voeding