fbpx

Moet je lenig zijn om yoga te doen?

Hoe lenig moet je zijn voor yoga

Moet je lenig zijn om yoga te doen?

Misschien wel het grootste misverstand dat er bestaat rondom yoga, is dat je lening moet zijn om yoga te kunnen beoefenen. Zonde! Want yoga is geschikt voor iedereen! Dit is waarom je niet lenig hoeft te zijn om aan yoga te doen!

Waarom we denken dat je lenig moet zijn voor yoga

De gedachte dat je lenig moet zijn voor yoga komt voor een groot deel door het beeld dat er in de media wordt geschetst over yoga. Op tv, social media en in de tijdschriften zie je doorgaans alleen foto’s van slanke yogi’s, die zich in een mooie maar ingewikkelde houding hebben geknoopt. Hierdoor kan al snel het idee ontstaan dat je een half slangenmens moet zijn om yoga te kunnen doen.

Yoga gaat niet over lenigheid

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is lenigheid niet het doel van Yoga. Yoga is een manier om door middel van beweging te mediteren. Door aandachtig te bewegen en daarbij ook aandachtig te ademen, breng je je lichaam en geest tot rust.

Bovendien zorgt deze vorm van bewegen er ook voor dat je je lichaam beter leert kennen. Je wordt je bewust van hoe je lichaam voelt tijdens de verschillende houdingen en je leert hiermee om te gaan. En wat je ook tegenkomt in een houding, het is allemaal goed. Het gaat er om dat je ontdekt en accepteert wat je lichaam kan. Dus kun jij je been in je nek leggen tijdens de les? Fantastisch! Kun je dat niet? Ook fantastisch!

Lenigheid is het gevolg van yoga

Hoe komt het dan dat al die yogi’s zo lenig zijn? Dit komt doordat je tijdens yoga veel oefeningen uitvoert die uiteindelijk je lenigheid bevorderen. Lenigheid is dus iets dat ontstaat als je vaak yoga doet, maar het is geen randvoorwaarde om ermee te beginnen.

 Volg een yogales bij Bluebirds!

Je leest het: jij bent hoe dan ook lenig genoeg om vandaag nog met yoga te beginnen. we bieden allerlei verschillende soorten yogalessen aan. Neem gerust een kijkje in ons aanbod en hopelijk zien we jou binnenkort op de mat!