fbpx

Maak 2017 op een ontspannen manier jouw jaar!

We zijn inmiddels hoog en breed aangeland in 2017 en de eerste goede voornemens zijn alweer naar de achtergrond verdwenen. Helaas worden die vaak alleen nog op een heldere maandagochtend voor de geest gehaald en dan ook het liefst weer zo snel mogelijk in de chaos van de nieuwe week vergeten. Toch kan 2017 een bijzonder jaar worden, waarin we misschien niet eens persé zo streng met die nieuwe voornemens bezig hoeven te zijn.

We hebben het in de vriendenkring steeds vaker over yoga, meditatie, gezond eten en duurzaamheid

Wellicht merk je het de laatste tijd voor het eerst of ben je al jaren hier mee bezig, maar we zijn met z’n allen echt wel een stuk bewuster aan het worden. Natuurlijk, we moeten ook wel, er wordt zoveel van ons gevraagd deze dagen. Maar volgens mij is er meer aan de hand. We hebben het in de vriendenkring steeds vaker over yoga, meditatie, gezond eten en duurzaamheid. Daarnaast storten we bij bosjes ter aarde vanwege burn-out, lichamelijke klachten, onvrede, depressie of welke andere goede reden dan ook voor een tijdelijke break-down.

Dan komen er geheid vragen naar boven als: ’Ben ik de enige die zich zo voelt? Moet ik mij schuldig voelen dat ik eigenlijk heel graag veel tijd voor mijzelf wil vrijmaken? Is het erg dat ik eigenlijk helemaal niet gelukkig ben met mijn baan of gezin?’

En dat is super, heb ik dit jaar ontdekt! Niet het feit dat we ons allemaal zo moe en verrot voelen, maar wel dat we daardoor met een noodgang aan het veranderen gaan. Dat we om beurten in de spiegel durven te kijken, voorbij die aangeleerde verwachtingen en patronen. Dan komen er geheid vragen naar boven als: ’Ben ik de enige die zich zo voelt? Moet ik mij schuldig voelen dat ik eigenlijk heel graag veel tijd voor mijzelf wil vrijmaken? Is het erg dat ik eigenlijk helemaal niet gelukkig ben met mijn baan of gezin?’ Nee helemaal niet! Laat ik dit misverstand eens voor nu en voor altijd de wereld uit helpen; je bent niet alleen! Sterker nog, we zijn bijna allemaal hetzelfde! En we denken allemaal dat we alleen zijn, ook daarin zijn we hetzelfde.

En hier gebeuren dus heel bijzondere dingen.

Sinds afgelopen najaar geef ik wekelijks Yoga Nidra bij Bluebirds. Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’.  Het is een perfecte vorm van Yoga waarbij je alleen maar hoeft te ontspannen en los te laten. Een fijne en toegankelijke les om complete fysieke, mentale èn emotionele ontspanning te bereiken. Tijdens de beoefening van Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar het is een toestand tussen slapen en wakker zijn. En hier gebeuren dus heel bijzondere dingen.

Want we kunnen wel allemaal zeggen dat we niet druk willen zijn, maar stilzitten en je gevoelens voelen vinden we nog veel moeilijker en bijna angstaanjagend.

Bij de beoefening van Yoga Nidra zet je namelijk bijna een uur lang je hoofd uit, waardoor je automatisch in je hart komt. En dat kan best spannend zijn wat het betekent wel dat je gaat voelen en ‘zien’. Iets waar wij graag heel hard voor wegrennen in onze drukke volgepropte chaosdagen. Want we kunnen wel allemaal zeggen dat we niet druk willen zijn, maar stilzitten en je gevoelens voelen vinden we nog veel moeilijker en bijna angstaanjagend. Beetje overdreven? Wanneer heb jij voor het laatst een half uur op de bank gezeten zonder welke afleiding (telefoon, tv, computer, gedachten) dan ook? Juist.

Ik creëer een zo fijn mogelijke ervaring. Denk aan dekentjes, kaarsjes, warmte en ontspanning.

Is deze les dan zwaar? Nee, absoluut niet. Ik creëer een zo fijn mogelijke ervaring. Denk aan dekentjes, kaarsjes, warmte en ontspanning. Waarbij jij alleen maar op matje hoeft te liggen en je over te geven aan de geleide meditatie. En dan merk je vanzelf wat er naar boven mag komen en wat je daarmee wil gaan doen. Mijn uitnodiging aan jou is om van 2017 een jaar te maken waarin je jezelf op de eerste plek zet, waarin je zoveel mogelijk momenten inbouwt om erachter te komen wat dat precies inhoudt.

Maak hiermee een mooi begin en kom een keer langs op dinsdagavond om te ervaren wat Yoga Nidra voor jou kan betekenen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen.

Reserveer vandaag nog jouw plekje in de les op dinsdagavond om 20.30u en maak van 2017 jouw jaar!

Eliane