fbpx

Meditatie →flow→inzicht→creëren→succes en geluk

Meditatie →flow→inzicht→creëren→succes en geluk

Er is een positieve ontwikkeling gaande. Al een tijdje heeft iedereen het over mediteren, mindfulness, flow en lief zijn voor jezelf en meer van dit soort hippe zen-termen. Ikzelf ben hier al pak‘m beet zo’n 4 jaar mee bezig en voelde mij destijds nog niet echt op mijn gemak om deze termen op een verjaardagsfeestje rond te strooien. Maar anno 2016 is het hip and happening en rent men massaal naar de yogaschool. Toch blijven we het liefst voor de buitenwereld nuchter op zijn Hollands en slaan we liever de bekende gebaande paden in. De meditatieles en Kundalini yoga, om maar weer even met wat termen te smijten, vinden minder aftrek dan de doorgewinterde Yoga Hata les. En dat is eigenlijk heel erg jammer. Waarom?

Zweverig?

Hierbij mijn ontdekking die elke persoon hier op aarde zou redden van het zwemmen tegen de stroom in, van het harde werken zonder al te veel resultaat en het nooit echt uitkomen op een fijne eindbestemming. Ik mediteer al jaren met ups-and-downs. Af en toe ben ik ook wel eens kwijt waarom ik het twee keer per dag zou doen, tussen alle andere activiteiten door die mijn aandacht vragen. Maar iedere keer wanneer ik weer braaf een paar keer per dag op mijn kussentje heb gezeten weet ik het weer! Omdat dit, geachte lezer, de enige manier is om echt creatief, succesvol en gelukkig te zijn. Het is geen fastfood-manier om even je hoofd leeg te maken of om weg te rennen van de werkelijkheid. Als ik mediteer verbind ik mijzelf met mijn hart en mijn intuïtie, op dat alles waar wij van gemaakt zijn, waar niemand het graag over heeft want ja dat is toch wel heel ‘zweverig’.

Al die jaren door de papierversnipperaar

Maar laten we nou eindelijk allemaal ons Ego eens aan de kant zetten en al dat ‘zweverige’ volledig omarmen. Dan verzeker ik je dat je een heel stuk verder komt in de ‘normale’ wereld. Oké stel, stel hè, dat je je hierin even zou onderdompelen, wat dan? Dan ga je ervaren wie je echt bent, wat voor kwaliteiten je echt bezit en wat de werkelijke reden is dat je hier bent. Dan kun je al die jaren van ploeteren door de papierversnipperaar gooien en kun je gaan luisteren naar de stem van je hart. En die is best nuchter hoor. En ook vaak super creatief. Al is alles een les die je moest leren, dus die jaren zijn echter echt niet weggegooid hoor.

Ambitieuze mensen die geen stap verder komen

Je wilt wat feiten van mij? Prima. Even denken.. ik ervaar nu zeker wekelijks een groot aantal momenten van ‘flow’ ( yes daar is ’ie weer) doordat ik mijn weken niet helemaal volgooi met werkmomenten. Juist op de fiets, in de sauna of met een wijntje op het terras krijg ik de mooiste inzichten en ideeën. Die pak ik dan gelijk door en 99% van die ideeën blijken opvolging te krijgen. Dan onstaat er nog meer flow en voor je het weet ben je een paar maanden verder en heb je nieuwe impulsen voor hetgeen waar je mee bezig bent, of zelfs je een eigen business, plannen voor het buitenland, veel nieuwe vrienden, een succesvolle blog en ga zo maar door. En dat terwijl al die “ambitieuze” mensen geen stap vooruit komen op hun werk. Zo las ik laatst een post op Facebook van iemand die er na zeven jaar achter kwam dat ze toch echt moest stoppen met haar werk, omdat ze daar eigenlijk al zeven jaar ongelukkig mee was. Was ze in die tussentijd gaan mediteren en had ze ruimte gemaakt, dan had haar hart haar allang toegesproken. Scheelt een hoop tijd en ellende dus. We zijn zo verslaafd geraakt aan het leven in ons hoofd en met ons ego, dat we vergeten zijn dat de echte ik zich in ons hart bevindt.

Meditatieles

Heb ik je met dit verhaal getriggerd en ben je eindelijk toch wel nieuwsgierig geworden? Gaaf! Elke woensdagavond om 20.00 kun je mijn meditatieles bijwonen bij Bluebirds en gaan we zeker met een van deze modewoorden aan de slag. Ook geef ik één op één coaching over deze onderwerpen. Maak hier kennis met mij 🙂

Liefs,

Eliane