fbpx

Meditatie: Alles begint bij een gedachte

Je gedachtes zijn “all over the place”. Je denkt na over de toekomst of over het verleden; je maakt je ergens zorgen over of piekert over waarom dingen zo zijn gelopen. We besteden heel veel tijd en energie aan denken, denken en nog eens denken. Soms lijkt er geen einde aan te komen en het levert ons enorme stress op. We zijn speelbal geworden van onze gedachten en de gevoelens die we erbij krijgen. Hoe lossen we dit op?

Gedachtes stopzetten

Alles wat we doen begint bij een gedachte of een gevoel, iedere handeling die je doet, iedere keuze die je maakt. Wanneer je de gedachtes die bij jou binnenkomen kunt stopzetten en kunt wegsturen en transformeren dan ben je in staat om alle indrukken, gedachten en emoties te beheersen, je leert jouw gedachtes te dirigeren en geen speelbal meer te zijn.

Train je aandacht

Een manier om vrijer te worden in jouw gedachtes is het trainen van aandacht. Het gaat om aandacht voor de situatie zoals die zich op dit moment voordoet. Je bent dus niet met je gedachten in de toekomst of in het verleden maar je kiest ervoor om bewust in het nu aanwezig te zijn. Meditatie is het middel om onze aandacht naar het nu te brengen. Door meditatie word je bewust van de neiging van de geest om te piekeren over verleden en toekomst. Je beseft (vervolgens) dat je een keuze hebt. Je kunt achter de automatische gedachtes patronen aanhollen of de aandacht terugroepen.

Yoga en Mindfulness iedere zondag

Er zijn verschillende vormen van meditatie. In de ‘Yoga & Mindfulness’-les maak je kennis met een nieuwe meditatie, speciaal gegeven voor de tijd waarin we nu leven. Het is een actieve meditatie die zeer krachtig en effectief is. Deze meditatie brengt je in een ‘neutrale’ staat van bewust zijn, waar je in staat bent jouw gedachtes te ‘scannen’ en te waarderen op positief of negatief, afleidend of inspirerend, angstaanjagend of hoopgevend. Je observeert jouw eigen denk- en gedachtepatronen en je ziet wanneer je daar baat bij hebt en wanneer je het jezelf (en anderen) moeilijk maakt. Je leert via gedachtekracht de negatieve gedachtestemmetjes die jou afleiden, of jouw zelfvertrouwen en blijheid ondermijnen, weg te sturen en te transformeren.

Ontdek de kracht van jouw geest en leer meester te worden over jouw eigen gedachtes. Help jezelf van het piekeren af en leer effectief stress te verminderen.

Willemijn Maria – www.willemijnmaria.nl
Geef je op voor de Yoga & Mindfulness op zondag om 10:00 – 11:30u!
Of lees meer over Iedere zondag Yoga & Mindfulness