fbpx

Meet the teacher: Anita

Meet the teacher: Anita

Elke week laten we jullie kennis maken met één van onze docenten. Deze week is Anita Triel aan de beurt. 

Mijn ervaring
Ik kwam zeven jaar geleden in aanraking met mindfulness tijdens mijn behandeling voor Chronische vermoeidheid. Ik leerde door middel van meditatie luisteren naar mijn grenzen en deze te beantwoorden. Binnen mijn nieuw verworven en nog steeds groeiende grenzen kan ik werken, sporten en heb ik voldoende tijd voor mijn vrienden. Ik leef eindelijk het leven dat ik wil leven! Hoe te gek is dat!? Mindfulness heeft mij gemotiveerd om deze beleving te delen en ik kan me werkelijk niets leukers bedenken dan dat.

In het dagelijks leven is het voor veel van ons een uitdaging om balans te creëren. We storten ons vol passie en overgave in ons werk, sociale leven en hobby’s en rennen maar door. Met deze les creëren we echt een moment voor onszelf om even weer contact te maken met onze mind en ons lichaam.

De les
De les bestaat uit 3 onderdelen. We beginnen met een zit-meditatie, daaropvolgend zullen we mindful bewegen en we eindigen de les met een visualisatie. Wanneer je regelmatig een moment voor onszelf neemt, leer je lichamelijke reacties, emoties en gedachten patronen steeds beter kennen. Je leert jezelf minder te identificeren met je gedachten. Hierdoor zal je steeds beter bewuste keuzes kunnen maken in plaats van automatisch te reageren. Je komt dichterbij jezelf en zult zien dat het leven zich steeds meer naar jou gaat vormen, simpelweg omdat je naar jezelf luistert en bewuste keuzes maakt. Het gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu.

Ben je nieuwsgierig of mindfulness iets voor je is? Kom dan een gerust een keer mee doen. Voor mensen die de MBSR of MBCT gevolgd hebben is deze les een super fijne manier om je practice bij te houden. Schrijf je snel in via Het Rooster