fbpx

Mindful Moment: Drie simpele mindfulness tips bij de ‘winter blues’

Mindful Moment: Drie simpele mindfulness tips bij de ‘winter blues’

De dagen worden alweer langer, maar nog steeds kan het zijn dat we in het donker de deur uit gaan en we thuis komen als de zon alweer onder is. Dit kan je het idee geven dat je de dagen overslaat. We gaan weer de lichte kant op. De korte dagen kunnen er voor zorgen dat je minder energie hebt en het allemaal wat moeizamer lijkt te gaan. Heb je last van de ‘winter blues’ en ben je opzoek naar de ‘reset knop’? Mindfulness trainer Anita van Iammindful heeft drie mindful tips voor meer energie in de donkere dagen.

Tip 1: Take a break en observeer je gedachten.
Stop gedurende de dag even met je activiteiten, take a break! Ga zitten op een plek waar je niet gestoord kunt worden. Merk op hoe de stoel je lichaam draagt en volg drie in- en uitademingen. Neem dan een moment de tijd om je gedachten te observeren. Kijk of je ze met wat afstand kunt bekijken, zonder mee te gaan in ‘het verhaal’. Breng de aandacht terug naar het lichaam en merk opnieuw op hoe je lichaam gedragen wordt door de stoel. Kies vanuit hier bewust hoe je de dag wilt voortzetten. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe meer effect deze zal hebben.

Tip 2: Ga voor een heerlijke massage.
Massage stimuleert de productie van serotonine. Dit is het gelukshormoon dat een heerlijk gevoel geeft. Volg met aandacht de aanraking en breng je aandacht steeds weer terug naar het huidige moment. Je ontspant, komt uit het hoofd en in het lichaam. (Bluebirds tip: Boek je massage bij Roots of Lizanne)

Tip 3: Ga naar buiten voor een wandeling.
Daglicht voedt ons met vitamine D. Het advies is om iedere dag tussen 11.00 – 15.00u, 15 minuten tot een half uur buiten te zijn. Tekort aan daglicht kan ervoor zorgen dat we ons ‘down’ voelen. Dus ga naar buiten, maak een wandeling al is het maar 15 minuten. Voel hoe je voeten de grond raken en kijk om je heen alsof je toerist bent in je eigen stad.

Meer mindfulness, of zou je het willen ervaren met begeleiding? Iedere woensdagavond van 20:00 – 21:15u en zaterdagochtend van 9:30 – 10:30u volg je mindfulness lessen van Nicoline en Anita. Geef je op via het rooster.