fbpx

Dit moet je eten voor extra energie voor het sporten!

We zijn vaak te druk om te sporten, laat staan om te sporten en na te denken over onze voeding. En voordat je het weet is het half 6, heb je om half 7 een SuperLes gepland en voel je je maag knorren! Wat moet je eten? Jan van Clean Cuisine heeft de tip die ervoor zorgt dat je vol energie de les in kunt. 

“Banaan, zit vol goede suikers wat snel wordt omgezet in energie. Je kunt ook een appel nemen als je je wat wakkerder wilt voelen. Belangrijk is in ieder geval om op E-nummers te letten, je wordt er niet alleen moe van, sommige gaan zich bemoeien met bijvoorbeeld je centraal zenuwstelsel of hormoonhuishouding – als sporter wil je dit niet natuurlijk.” aldus Clean Cuisine. “Een gembershotje of een ouderwets bakkie pleur werkt ook. Jammer enkel dat de koffie verslavend werkt en er nog een aantal nadelen aan zitten.”

Heb je de mooie Clean Cuisine potten al zien staan in de keuken? De muesli repen en energy balls zijn nu ook los verkrijgbaar: “Of nog beter.. neem zo’n lekkere Wolfsheep, de fructose suikers die hierin zitten zet je direct om in energie – die je daarna weer kwijt kunt in de SuperLes! Of je neemt hem na de les om weer in balans te komen.”

Zo hoef je nooit meer een lesje over te slaan omdat het niet in je planning past!

Lees ook: 
Zweten, werken aan je core èn ontspannen? Doe eens een SuperLes!
Dit is waarom je voedingsadvies nodig hebt!