fbpx

[NIEUW] Mindful Running in Amsterdam met Jan Schreuder

[NIEUW] Mindful Running in Amsterdam met Jan Schreuder

Iedere woensdagavond kun je de Amsterdamse buitenlucht in! Snelheden, recordtijden en prestatie zijn niet van belang. Mindful running gaat over opmerkzaamheid van lichaam, geest en je omgeving.

Het is 2017 en Jan werkt bij een parachutisten eenheid van het Nederlandse leger wanneer hij natuurlijk hardlopen/barefoot running ontdekt. Het is een hele nieuwe manier van hardlopen waarmee hij van een gemiddelde loper tot één van de snelste hardlopers van zijn compagnie uitgroeit. En aangezien het hardlopen met de nieuwe techniek dusdanig veel energie bespaart, kan hij het niet laten om daadwerkelijk grote afstanden te gaan lopen.

Deze natuurlijke of juist alternatieve manier van lopen gaf veel commotie binnen de hardloopwereld destijds. Zeker na de boekrelease van ‘Born to Run’ in 2009 was de nieuwsgierigheid naar deze loopvorm groter dan ooit. In dit boek wordt geschreven over een groep ultra-runners die het opneemt tegen een inheemse stam, de Raramúri (vrij vertaald; zij die snel rennen). Deze stam leeft in Mexico in één van de werelds meest afgelegen wildernissen.  Waar ze nog steeds jagen als 200.000 jaar geleden, een renjacht waarbij ze een dier net zolang rennend najagen – zonder wapens – totdat deze dood neervalt door uitputting of oververhitting. Nieuwe evolutie theorieën wijzen erop dat onze voorouders -mannen, vrouwen en kinderen-  gezamenlijk hetzelfde jaagden zoals de Raramúri vandaag de dag nog steeds doen. Wij zijn geboren om te rennen – en dat is zonder schoenen.

Een goede hardloper luistert goed en is zelf bewust. Daarom combineert Jan de kunst van het hardlopen met een aantal meditatie oefeningen tijdens deze les. Zodat je kunt hardlopen zoals de natuur bedoeld heeft, met meer uithoudingsvermogen dan ooit. Een les voor de beginner en de doorgewinterde renner met opmerkzaam resultaat als je wekelijks mee rent.

Geef je op via het rooster!