fbpx

Ontgiften met Yin Yoga

Ontgiften met Yin Yoga

Ooit was ik een echte doorzetter. Het kon me allemaal niet snel genoeg gaan, ik wilde veel leren, ging alle uitdagingen aan en was altijd op zoek naar meer en beter en zo goed mogelijk. Ik koos nooit de makkelijke weg. Daarbij was ik vrij streng voor mezelf en ik legde de lat hoog.

Zo stond ik ook in de yogales. Het moest beter, mooier, krachtiger, leniger. Een instelling waarmee je veel bereikt maar die je wel wat kost.

Na een aantal jaren begon het bij mij op alle gebieden te haperen. Mijn gezondheid ging achteruit, mijn relatie ging uit, ik moest verhuizen en ook een nieuwe baan zoeken. Uiteindelijk kon ik geen stap meer verzetten en zat ik letterlijk thuis.

In die tijd begon alles te kantelen en moest ik mezelf opnieuw leren kennen. Waar was ik gebleven? Wat wilde ik eigenlijk? Hoe voelde ik me eigenlijk? Ik begon met yin yoga en door deze schijnbaar gemakkelijke yoga vorm kwam ik mezelf weer tegen en vond ik antwoord op al deze vragen.

Een van de bijkomende geweldige effecten van yin yoga is dat het een fysieke reiniging tot gevolg heeft. Daarbij laat je dus letterlijk ballast los maar ook onverwerkte emoties kunnen zich op gaan lossen. In deze vorm van yoga kwam ik bovendien tegen wat mijn oude en hardnekkige gewoontes waren waardoor ik steeds mijn grenzen overschreed.

Het bij jezelf stilstaan door yin yoga was voor mij het begin van grote positieve veranderingen. Ik ben gaan luisteren naar mezelf. Hierdoor ben ik gezonder gaan eten, en vond ik werk en relaties die bij mij pasten en werd ik uiteindelijk ook vinyasa en yin yoga leraar.

En nu? Doe ik nu niet meer mijn best? Ben ik geen doorzetter meer? Zeker wel! Maar er is een zachtheid en plezier in mijn leven gekomen waardoor de dingen gemakkelijker gaan, gewoon omdat ik lief voor mezelf ben en voel wat ik nodig heb. Uiteindelijk bereik je hierdoor veel meer en doe je de dingen in het leven die bij je passen.

Nanda

Nanda en Laura (Loka Voeding) geven samen de inspiratiesessie ‘Ontgiften met yoga en voeding’ op 21 juli van 19:00u – 21:30u. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via ons rooster!