fbpx

Onze mensen (test)

ambervanderhulst

Amber van der Hulst

Mijn fascinatie voor yoga begon toen ik als tiener voor het eerst met m’n ouders mee ging naar een yoga les. Het was voor mij de perfecte combinatie tussen klassiek ballet en tai chi wat ik daarvoor beoefende. Sindsdien heeft yoga zich als een golfbeweging door mijn leven bewogen en ben ik altijd in meer of mindere mate met yoga bezig geweest. Iedere les probeer ik mee te geven dat yoga meer is dan de asanas, door ook aandacht te richten op meditatie en ademhaling om zo de aandacht naar binnen te keren, op zoek te gaan naar inner peace en dit ook mee te nemen in het dagelijks leven. Probeer vooral iedere les in te gaan zonder doel of verwachting, je te laten leiden door je ademhaling en zonder oordeel observeren wat deze practice met je doet.
*Les: Ashtanga Flow, Super Flow

Aniek Bengevoord

Aniek Bengevoord

We zijn in het dagelijks leven vaak al streng genoeg voor ons zelf, dus laten we dat in een sport- of yogales eens loslaten. In mijn lessen is het doel om jezelf sterker te maken, zowel fysiek als mentaal, maar vooral ook om los te laten. Na inspanning volgt altijd weer ontspanning! Het menselijk lichaam en muziek zijn twee van mijn lievelings, het voelt dan ook als een cadeautje om deze dingen te combineren in het geven van de Superles.
*Les: Pilates Flow & Superles

Carmen-Guda

Carmen Guda

Yoga heeft mij zo ontzettend veel gebracht dat ik het graag ook door wil geven aan anderen. Na mijn multi stijl yoga opleiding in India ben ik vrijwel gelijk gaan lesgeven. Ik geloof er sterk in dat iedereen zijn eigen pad te volgen heeft in het leven en ik moedig mensen graag aan dat pad te zoeken zonder restricties. Ik streef ernaar in mijn lessen mensen in contact te brengen met hun ademhaling en gevoel bij elke beweging om zichzelf zo goed mogelijk te leren kennen op de mat, maar hopelijk ook daarbuiten. Ik werk veelal met thema’s in mijn lessen om zo lichaam en geest te verbinden en wat ‘ food for thought’ mee te geven in mijn creatieve flows.
*Les: Relax Flow, Yin Yoga

Cathelijn Raaijmakers

Als fanatieke sporter kwam ik terecht bij Bluebirds, de superles introduceerde het concept van body en mind aan mij, hoe je een betere balans kan vinden. De boost die de superles aan mij gaf hoop ik nu te delen met iedereen door middel van mijn eigen ervaringen. Mijn missie is om iedereen kennis te laten maken met een healthy lifestyle. De superles is een snel opbouwende training, waar we door een intensieve HITT knallen en daarna ruimte voor rust creëren door af te bouwen naar pilates en yoga. We gaan voor de ultieme boost, een intensieve training waarin we focussen op ademhaling en luisteren naar je eigen lichaam. Door de afbouw naar een rustgevende les helpt het je sterker en rustiger te worden lichamelijk en geestelijk. Iedereen in welkom bij de superles. Het is de ultieme boost voor body en mind.
* Les: Superles

Bluebirds Blog Posts (5)

Claire Vintges

Ik noem Yoga geen work-out maar een work-in. Er is zo eindeloos veel te ontdekken als je het circus van de externe prikkels even laat voor wat ‘t is en de tijd neemt om stil te zijn en naar binnen te keren. Want daarbinnen liggen vaak alle antwoorden en niet daarbuiten. Mijn yogalessen zijn puur gericht op ervaring. In mijn lessen probeer ik leerlingen fysieke en mentale vrijheid te laten ervaren. Om even los te komen van normen en concepten en gewoon te voelen hoe het is om te zijn.
*Les: Relax Flow, Super Flow, Yin Yoga

Dorien-Immig

DORIEN IMMIG

Het beoefenen van Yin Yoga geeft mij een gevoel van thuiskomen bij mezelf en dat is geen overbodige luxe in een drukke stad, maar juist het beginpunt van het dagelijks bestaan. Het is zo gemakkelijk om ‘jezelf kwijt te raken’ en afgeleid te raken van dat wat daadwerkelijk belangrijk is. Yoga biedt de mogelijkheid om het leven te vieren van binnenuit. Het is mijn missie om mensen in contact te brengen met zichzelf – zowel met het bewuste als het onbewuste. In mijn lessen staan het opzoeken van grenzen, ontspanning en acceptatie centraal.
*Les: Yin Yoga, Yoga Nidra

eliane

Eliane Bernhard

Ik kwam met meditatie in contact vanwege chronische pijnen in mijn rug en vermoeide patronen waar ik zelf niet uit kwam. Ik was jaren op zoek naar antwoorden en op het moment dat ik met een meditatietraining begon, viel bijna alles op zijn plek. Ik leerde hoe krachtig onze gedachten zijn, hoe jezelf hiermee kunt afbreken, maar vooral ook kunt opbouwen. Na deze ervaring wist ik het zeker, iedereen heeft recht op dit inzicht, dit is mijn missie in dit leven!
*Les: Yoga Nidra

Fleur-Dekker

Fleur Dekker

Voordat ik met yoga in aanraking kwam was mijn leven heel erg ‘yang’. Ontspanning, intuïtie en simpelweg ademhalen begreep ik niet. Toen ik flink vast liep besloot ik mij te verdiepen in yin yoga. Ik leerde eindelijk hoe ik mijzelf fysiek, mentaal en emotioneel kon ontspannen. Ik was zó onder de indruk van alle positieve effecten op mijn algehele welzijn dat het mijn missie werd om mijn ervaring en kennis met zoveel mogelijk mensen te delen. Ik kijk er naar uit jou te mogen begeleiden tijdens je persoonlijke reis naar vrede, stilte, rust, inzichten, liefde en compassie. Tijdens mijn les krijg je alle ruimte die jij nodig hebt om jouw practice persoonlijk te maken en te ervaren hoe het is om zowel lichaam en geest te ontspannen, want dat is het allermooiste cadeau dat je je zelf kunt geven en dat gun ik iedereen!
*Les: Yin & Mindfulness, Yin Yoga, Yoga Nidra

Bluebirds Blog Posts (2)

Flora Baduin

Yoga doe ik al ruim tien jaar. Ik kwam er al snel achter dat mijn drukke leven (en hoofd) wel wat bewuste ontspanning en relaxedheid kon gebruiken. Eigenlijk ben ik sindsdien niet meer gestopt met yoga, meditatie en me verdiepen in de filosofie van yoga. Ik probeer naast het fysieke aspect van yoga ook alle andere facetten mee te nemen in mijn lessen. Meditatie, reflectie, soms wat filosofie en de adem. En niet té serieus.
*Les: Relax Flow & Yoga Nidra, Super Flow

FroukjedenNijs

Froukje den Nijs

Ik deed al langer aan yoga maar ik ging mijn practice pas verdiepen nadat ik was gestopt met werken in de mode. Ik had behoefte aan iets heel anders en yoga hielp mij om dichter bij mezelf te komen. Mijn grootste les is dat je de yoga aanpast aan jouw lichaam en niet andersom. Lijkt zo simpel, maar blijft een uitdaging, op de mat en in het dagelijks leven, om echt te luisteren naar jezelf. Tijdens mijn les is het doel om ruimte te creëren, in je lichaam en in je hoofd. Een zachte flow, zodat je je na de les open en ontspannen voelt. Zoals Vanda Scaravelli zo mooi zegt: “Yoga must not be practiced to control te body. It is the opposite. It must bring freedom to the body, all the freedom it needs.”
*Les: Hatha Yoga, Relax Flow

Hailey

Hailey Noa

Mijn eerste yogales volgde ik omdat ik mijn lenigheid wilde vergroten. Al snel merkte ik dat ik zowel tijdens als na de lessen rustiger was dan anders. Deze rust vond ik heerlijk en dat was voor mij een reden om steeds vaker mijn yogamat erbij te pakken. Gaandeweg ontdekte ik dat yoga voor mij de manier is mindful en bewust in het leven te staan. Deze ontdekking heeft gemaakt dat ik yoga centraal wilde stellen in mijn leven. Met die reden ben ik een yoga teacher training gaan volgen en ben ik aan de slag gegaan als yogadocent.
*Les: Pilates Flow, Super Flow, Yoga with Weights

Bluebirds Blog Posts (6)

Janine Hurink

Yoga heeft mij persoonlijk zoveel gebracht op het gebied van (zelf)acceptatie, uitdagingen zoeken en overwinnen en ik vind het geweldig dit over te kunnen brengen op anderen in de hoop dat het hen net zoveel brengt als dat het mij heeft gedaan. Mijn lessen zijn intensief en fysiek uitdagend. Er is altijd tijd voor de ademhaling en een stukje meditatie aan het begin en het einde van de les.
*Les: Super Flow

17

Jessler van der Werf

In 2009 woonde ik in Zuid-Amerika en had ik de tijd en rust om mij te verdiepen in yoga en meditatie. Hier begon ook mijn liefde voor sport en de interesse in voeding. Met mijn Superles wil ik de deelnemers op een positieve manier motiveren om net iets meer uit zichzelf te halen. Uiteindelijk heb je het druk en maak je een uur de tijd om in jezelf te investeren. Maar niets hoeft, het meest belangrijke is dat je plezier hebt en met een goed gevoel de les verlaat. In mijn lessen combineer ik barre, hiit en pilates, met een uitgebreide yoga cooling down, zodat al je spieren aan bod komen met focus op de bbb (booty). En je hebt geen ervaring nodig, alleen zin in een work-out.
*Les: Superles

16

Linda Morris

Nadat ik voor het eerst in aanraking kwam met Vinyasa yoga, kreeg ik steeds meer behoefte om in mezelf en mijn lichaam te duiken. Hoe meer je jezelf bent en wordt; hoe meer je leven zich daar naar zal schikken; zodat ook daarin een natuurlijke flow ontstaat. Net als in mijn lessen streef ik naar het vinden van de juiste balans tussen kracht (sthira) en zachtheid (sukha); een actieve flow dient het doorvoelen en leren kennen van het lichaam, het controleren van de ademhaling en geest, èn uiteindelijk, de meditatie. In een vertrouwde sequenties variëren en experimenteren we met verschillende asana’s, Pranayama en yoga filosofie; met als doel onze alledaagse rusteloosheid te bestrijden. Want in die rust, daar ligt het ware geluk. Zo dichtbij.
*Les: Super Flow

19

Margareth Huzarska

I continuously explore different types of movements and mindfulness practices so I blend bits and pieces from different styles. Coming from corporate background, I know how stressful and tense life and work environment can be. I use my experience both from my “corporate world” and my body work in order to help people, including myself. I very much work with intuition which I also emphasise during the class- listen to your body, it’s your temple and you know best what serves you the most at a given moment. While the classes can be challenging physically or mentally, there is always a portion of humour and joy to feel safe and encouraged. I am ready to help you feel great and nourish your inner balance and peace!
*Les: Pilates Flow

17

Mark Ladanovski

As most people I came to Yoga as a broken man, physically and mentally. I have a bachelor degree in philosophy and yoga is part of Indian philosophy, of course it sparked my interest and diving deeper into the practice and study of it I realized this was my path to healing and deeper self understanding. My personal mission is to teach in a way that students understand what they are doing; that Yoga is a lifestyle and consistency in practice is necessary. The goal in all my classes is to teach yoga; to teach an understanding of the mind and body connection. Classical yoga is about disciplining the mind and body, after that all is coming.
*Les: Ashtanga Flow

18

Mira Vrdoljak

Naast dat je je spieren en gevoelswaarneming traint, heeft yoga met een diepere laag van bewustzijn te maken wist ik. Je Sikh Dharma. Ik was vooral aangetrokken door de mystiek rondom yoga. In een yoga school kon ik wel rustig worden, maar dat was tijdelijk omdat ik niet echt begreep hoe ik in elke situatie bij mijzelf kon blijven; bij de rust en ruimte in mijn hart. Want wat is dat dan ‘jezelf’? Via ademwerk en meditatie ben ik veel meer van mijzelf en dat wat mij voedt gaan begrijpen. Ik leer elke dag op een dieper en subtieler niveau te voelen. In dat gevoel zit vertrouwen en begeleiding. Ik kom dan in een staat die ik Ishvara noem. In mijn lessen ondersteun ik het verruimen en onderzoeken van het bewustzijn en reik ik je de mogelijkheid aan om vanuit je hart te leven.
*Les: Kundalini Yoga, Yoga & Mindfulness

Bluebirds Blog Posts

Myrthe Platenkamp

Yoga kwam acht jaar geleden op mijn pad en is door de jaren heen een levensstijl geworden die mij helpt om mijn lichaam te accepteren en de grenzen van mijn geest te verleggen. Nu is het mijn missie om deze ervaring te delen met anderen, hen te helpen een gezonde relatie met het lichaam te herstellen en te ontspannen naast de eisen die het moderne stadsleven aan hen stelt. Tijdens mijn les zal ik je nooit duwen om je grenzen te vinden, maar je enkel begeleiden om je bereik uit te breiden en een diepere gevoeligheid en kwaliteit van geest te belichamen.
*Les: Yin Yoga

nandavanpraag

Nanda van Praag

Lesgeven doe ik al mijn hele leven. Jarenlang gaf ik muziek, drama en sociale vaardigheden aan jongeren. Daarnaast beoefende ik yoga en meditatie. Na veel pieken en dalen ben ik serieus yoga gaan beoefenen en begonnen met teacher trainingen in verschillende stijlen. Voor mij is yoga een fysieke en mentale training die helpt het bewustzijn te vergroten en te stabiliseren in het huidige moment. Daarnaast geeft yogabeoefening je inzicht in wat mentale beperkingen en patronen zijn die je hebt aangeleerd. Door het ontwikkelen van een groter bewustzijn van sensaties in het lichaam ontdek je de connectie tussen ‘hoofd’ en lichaam, ademhaling en energie, en kan er ruimte ontstaan zowel fysiek als mentaal. Yoga helpt je een ingang te vinden naar innerlijke rust en vrede en geeft je een dieper besef van wie we werkelijk zijn.
*Les: Hatha Yoga, Super Flow, Yin & Mindfulness, Yin Yoga

16

Nell Berger

Critical Alignment Yoga heeft mij enorm verrijkt. Ik heb het gevoel dat ik mensen echt in hun lijf kan zetten. Mijn persoonlijke missie is mensen het gevoel en de verantwoordelijkheid mee te geven dat ze een lichaam hebben waar je lol uit kunt halen, mits je er goed voor zorgt. Stress is in deze tijd een spelbreker en kan spieren en bindweefsel behoorlijk onder spanning zetten en plezier ondermijnen. Yoga is vaak confronterend, maar het levert daarna een gevoel van ruimte en kracht op. Dit kan uitmonden in een goed gevoel over jezelf en empowering. Laat je verwachtingen thuis en kom voor een unieke ervaring die vanuit ontspanning, beweging en opbouw van kracht bestaat. De adem doet de rest.
*Les: Critical Alignment Yoga

nicolinesmalbraak

Nicoline Smalbraak

Tijdens mijn studie filosofie volgde ik het vak: Oosterse Filosofie. Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd en ik kwam uit bij yoga, en later ook bij meditatie. In mijn zoektocht naar meer, begon ik eerst retraites te bezoeken in Nederland. Daarbuiten kwam ik uiteindelijk uit bij de docentenopleiding van het Centrum voor Mindfulness. In de afgelopen 1,5 jaar heb ik meer dan 500 uur les gegeven, een serieuze missie dus, die ik met erg veel plezier onderneem.
*Les: Mindfulness

Nur Bezema

Nur Bezema

“Het doel van mijn lessen is bewustwording van je eigen lichaam. Voelen hoe je beweegt en jezelf uitdagen zonder jezelf te pushen. Luisteren naar je eigen lichaam zonder jezelf te vergelijken met de anderen in de les of houdingen te forceren omdat je aan een plaatje wil voldoen.
Ik streef ernaar mijn lessen voor iedereen toegankelijk en uitdagend te maken, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of ervaring. Iedereen is welkom!”
*Les: Superles

Bluebirds Blog Posts (1)

Roos Metje Smit

Mijn yoga reis begon enkele jaren geleden toen ik steeds meer de behoefte kreeg om gegronder in het moment te leven en harmonie te vinden tussen alle aspecten van mijn zijn. Woke & Wild, het een sluit het ander niet uit. Dit vind je ook terug in mijn lessen. De focus ligt op openen, loslaten en empowerment. Veelal met het accent op vrouwelijke energie maar daardoor niet minder toegankelijk voor mannen. Favorite quote: You can’t be awake with your heart closed.
*Les: Relax Flow, Superles, Zwangerschapsyoga

Bluebirds Blog Posts

Rosa Winkel

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in ‘personal development’. Deze natuurlijke interesse is zich blijven ontwikkelen en in 2015 ben ik gestart met mijn eigen coachingsbedrijf Relationships That Matter. Mijn persoonlijke missie is om mensen hun eigen natuurlijke kracht en levensvreugde te laten (her)ontdekken. De relatie die je hebt met jezelf is de basis voor een gelukkig leven. Dit creëert de fundering voor je werk, gezondheid en relaties. Duik tijdens intieme groepssessies in op vragen over wie je bent, wat je wil; doet, tevreden en gelukkig maakt. Word bewust van diepgewortelde verlangens en prikkelende obstakels door praktische oefeningen te doen en maak kennis met je eigen kracht en hoe je ervoor kunt zorgen om volledig in balans te leven.
*Les: Life Coaching

Bluebirds Blog Posts (1)

Tanée van der Hulst

Mijn missie tijdens het lesgeven is om écht bezig te zijn met yoga, en met niets anders. Even volledig kunnen focussen op jezelf, zonder afleiding. Er is geen enkele reden om jezelf te pushen. Luister en observeer, verras jezelf. In mijn lessen nodig ik je uit om je ademhaling te volgen, en daarop het tempo van jouw bewegingen aan te passen. Iedereen is ontzettend welkom in mijn lessen. Naarmate je vaker komt, zullen de yoga poses meer eigen worden en zal je meer ruimte ervaren om jouw ademhaling te volgen, verlengen en te verdiepen.
*Les: Ashtanga Flow

valence

Valence Meijer

Mijn missie is om een ruimte te creëren waar mensen zich veilig voelen en durven naar binnen te keren. Bij jezelf naar binnen kijken helpt om te ontdekken wat er binnen in speelt, of dit nu fysiek of mentaal of emotioneel is. Yin Yoga is daar een hele mooie manier voor. Vanuit het lichaam en met ademhalingen zetten we die ontdekkingstocht naar binnen als het ware in.
*Les: Yin Yoga

Bluebirds Blog Posts

Victorine Jansen

Mensen dichter bij zichzelf brengen door middel van verschillende self-awareness practices is mijn missie. Op mijn zevende begon ik met meditatie, veel later pas met yoga. Ik was me vroeg bewust van mijn sensitiviteit en leerde eerst mezelf en daarna via verschillende teachers en healers een manier om daarmee om te gaan. Yin yoga heeft vanaf de eerste les die ik volgde mijn hart gestolen. Het was voor mij opnieuw thuiskomen en ik vond het geweldig om mijn meditatie practice te kunnen combineren met lichaamswerk. Mijn yin lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Ik begeleid je tijdens de les door de poses en nodig je uit te luisteren op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.
*Les: Yin Yoga

untitled-design-4-2

Willemijn Maria

“In mijn werk als Yoga docent en Therapeut richt ik me op jouw zelfgenezend- en probleemoplossend vermogen. In mijn lessen en behandelingen reik ik jou tools aan om inzicht te kunnen krijgen in jouw gevoelsbelevingswereld. De yogalessen die ik geef zijn toegankelijk en kunnen je inspireren om dagelijkse spanningen die je voelt makkelijker los te laten en inzicht te krijgen in jouw gevoel/emoties en gedachten. De Kundalini Yoga geeft ruimte zowel fysiek, mentaal als in je gevoel. In die ruimte kunnen nieuwe inzichten tot jou komen.”
*Les: Kundalini Yoga, Yoga & Mindfulness

Bluebirds Blog Posts (4)

YODI HUIBERTS

Ik ben begonnen met (yin)yoga als tegenhanger van de krachttraining die ik deed en de drukke groepslessen die ik geef. Er is zoveel drukte en spanning in ons leven dat ik hoop dat iedereen zichzelf regelmatig een yogales gunt. In de Superles 90 die ik geef combineer ik het beste van beide werelden: de inspanning zoeken we op in de HIIT oefeningen en toch verlaat je de studio ontspannen door de yoga oefeningen waar we de les mee afsluiten.
*Les: Superles