fbpx

Overnight Oats de kickstarter!

overnight oatsWij zijn er gek op en iedere ochtend na de SuperLes staat het voor je klaar: Overnight Oats! Dit voedzame ontbijt is goed om verschillende redenen: De granen worden doordat ze geweekt zijn makkelijker opgenomen door je lichaam. Daarnaast besparen ze je een hoop tijd in de ochtend je kunt het namelijk al voorbereiden waardoor je het in de ochtend alleen maar even uit de koelkast hoeft te trekken. Het is al een toetje want je kunt er eindeloos mee variëren.

Hier een recept uit het Bluebirds voedingsplan dat je volgt in de 30 dagen challenge en het SuperFit programma, zodat ook jij aan de slag kunt:


Overnight oats

(2 personen)

Dit ontbijt is bedoeld voor de vroege ochtenden waarin je eigenlijk tijd tekort hebt om te ontbijten. Het is een super simpel recept die je de avond ervoor kunt klaarmaken, zodat je het ‘s ochtends alleen nog maar uit de koelkast hoeft te pakken. Wederom een recept waarin alle variaties mogelijk zijn. Wij bluebirds hebben de volgende ingrediënten bij elkaar gezocht:

Ingrediënten

120 gr havermout

2 el chiazaad

600 ml kokos rijstmelk

1 granny smith appel, gesneden in blokjes (wanneer de appel biologisch is kun je de schil erop laten)

een handje rozijnen

2 el kokosrasp

2 tl kaneel

2 handjes bevroren bramen

Bereiding

Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en roer deze goed door elkaar. Bewaar het geheel in een afgesloten glazen pot en laat een nacht staan in de koelkast. Roer het de volgende ochtend nog even door elkaar en it’s-ready-to-eat!