fbpx

3 tips van Aniek om met een smile de marathon te rennen

3 tips van Aniek om met een smile de marathon te rennen

Deze maand liep ik de marathon van Rotterdam in een persoonlijke record tijd van 231 minuten! Nu hoor ik sommige van jullie denken, maar hoe dan? Jij bent toch alleen maar bij Bluebirds?! Dat klopt, maar tussendoor volgde ik de afgelopen maanden het schema van “Sportrusten”. Wel 4x per week trainen, maar mijn langste training was ‘slechts’ 14 kilometer.

Spannend? Zeker!

Maar deze 3 tips hebben ervoor gezorgd dat ik met een big smile over de finish kwam!

1. Ademhaling, hartslag en nog eens ademhaling. Door tijdens al mijn trainingen goed op mijn ademhaling en hartslag te letten, werd ik sneller en leerde ik mijn lichaam goed kennen. Zo kon ik tijdens de wedstrijd ondanks de spanning, warmte en uiteindelijk uitputting toch mijn hartslag redelijk laag houden.

2. Samen met Laura van Loka Voeding hebben we mijn voeding in de laatste trainingsmaand nog iets aangepast. Vooral de timing van het eten rondom de trainingen heeft ervoor gezorgd dat ik snel herstelde en me fit bleef voelen.

3. Doordat ik nooit meer dan 14 kilometer liep was, herstelde ik snel en heb ik geen blessures gehad. Wel ben ik gedurende het hele trainingsschema regelmatig bij FysioCenter geweest voor de puntjes op de i. Zo stond ik helemaal fit aan de start zonder al verzuring in mijn lichaam te hebben van (lange) trainingen vooraf. 

 

Wil jij dat nu ook, met een smile een halve of hele marathon rennen met minder, maar effectiever trainen?

Stuur een mailtje naar aniek@blue-birds.nl met jouw ervaring en droomwedstrijd en wie weet loop jij deze wedstrijd ook met een big smile uit!

 

En kom in de tussentijd alvast lekker aan je ademhaling en je core werken in een van onze lessen!