fbpx

Sweet Mornings met Sweet Pancakes

Sweet Mornings met Sweet Pancakes

Gebruik je ochtend om je lichaam weer op gang te brengen. Terwijl het lichaam rust werken de lichamelijke functies minimaal, zo ook je spijsvertering. Met de eerste maaltijd komt dit echter weer op gang. Sla dus nooit je ontbijt over, maak het juist een feestje met Sweet Pancakes! Ontbijten stimuleert je stoelgang, vooral een vezelrijk ontbijt. Daarnaast geeft ontbijt nieuwe energie die door het lichaam wordt gebruikt om goed te kunnen functioneren.

Wil je minderen met koffie maar heb je wel wat stevigs nodig om de dag te beginnen? Dan raden de theesomeliers van CiTea Amsterdam de Ceylon Pettiagalla aan bij dit vrolijke ontbijt. Deze klassieke thee bevat cafeïne (de duurzamere versie). De theetuin waar deze thee wordt geplukt bevindt zich in het dorp Balangora in het zuiden van Sri Lanka.

Zoals we eerder schreven wordt bij tea pairing de smaak van thee aangepast aan de keuken van de streek waarin de thee wordt verbouwd. Veel van de gerechten uit deze streken bevatten kokos wat ervoor zorgt dat deze thee de smaken van jouw zoete ontbijt optimaal laten uitkomen.

Sweet pancakes
(8 pannenkoekjes)

Ingrediënten
80 gr quinoa- of boekweitmeel
120 gr havervlokken
4 eieren
400 ml plantaardige melk naar keuze
2 eetlepels kokosrasp
20 gr gebroken lijnzaad
Keltisch/Himalaya zout
Kokosolie

Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een blender en mix tot een glad beslag. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan, schenk er vervolgens een scheut beslag in en herhaal dat vijf keer.

Je kunt de pannenkoeken eten met alles waar jij zin in hebt (mits suikervrij) Denk aan notenpasta, banaan, blauwe bessen of ahornsiroop.

Meer gezonde en lekkere recepten vind je in het Bluebirds voedingsplan. Dit uitgebreide voedingsplan ontvang je bij de Bluebirds City Retreat en het SuperFit programma.

Lees ook:
Zoe je een alternatief voor alcohol & cafeïne?
Last van de 4 uur middagdip? Drink thee!