fbpx
Tapping (EFT) sessie om stress en angst te verminderen (Corona Virus)

Tapping sessie om Angst en Stress te verminderen

Iedereen zegt het, en wij zeggen het ook: het zijn gekke tijden. Het Coronavirus beheerst op het moment het dagelijks leven. De supermarkten worden leeggeplunderd en alle horeca en sportscholen zijn dicht in de hoop het virus de baas te worden. Los van alle praktische ongemakken, leven veel mensen hierdoor ook in angst en onzekerheid.

“Wat als ik ziek word? Of iemand van wie ik hou? Wat gaat er gebeuren met de economie? Kan ons zorgstelsel deze crisis wel aan?’

Dit zijn vragen die er nu leven bij velen. En de onzekerheid, levert voor vele angst en stress op. Wat volledig begrijpelijk is…

Als Bluebirds willen wij daarom iets doen om je angst en stress weg te nemen. Een simpele, snelle en effectieve manier waarmee je dit kunt doen is door middel van ‘Tapping’. Wij leggen graag uit wat tapping is, hoe het werkt en we delen een gratis tapping sessie met je. 

Wat is Tapping?

Tapping (ook wel ‘EFT’ of ‘Emotional Freedom Technique’) is holistische zelfhulpmethode waarbij je met je vingers op het lichaam tikt. Hierdoor komt spanning en stress vrij en voel je je snel weer beter.

Tijdens het tappen tik je namelijk op verschillende energiebanen in het lichaam (meridianen). Deze meridianen worden ook in de Chinese acupunctuur gebruikt. 

Het idee achter tapping is het volgende: negatieve emoties en/of gedachten, verstoren je energie flow. Hierdoor kan je energie niet vrij door het lichaam stromen en ontstaan er blokkades. Deze blokkades doen zich voor in de vorm van bijvoorbeeld angstige gedachten, stress in het lichaam of pijn.

Door met je vingers op de meridianen te tikken, terwijl je uitspreekt wat er aan de hand is en positieve affirmaties opzegt, komen de blokkades los en voel je je snel weer beter. 

Het werkt écht!

Als je nog nooit van tapping hebt gehoord, dan klinkt dit misschien wat vaag, maar geloof ons: het werkt! De werking van tapping is inmiddels wetenschappelijk bewezen en wordt ook veelvuldig gebruikt voor bijvoorbeeld traumaverwerking. 

Bovendien hoef je het zelf alleen maar te proberen om te kunnen merken dat tapping een groot verschil kan maken in hoe jij je voelt. 

Ervaar het zelf  

Graag geven wij jou een tapping sessie als extra ondersteunende tool tijdens deze bizarre tijd. Daarom heeft onze docent en Soul Purpose coach, Hailey Noa, een tapping sessie voor je opgenomen. Hailey is onder andere getraind in het geven van tapping sessies. Zij heeft daarom een script geschreven speciaal om angst en stress als gevolg van de Corona-situatie te verminderen. Meer over Hailey en haar werk vind je op haar website: www.haileynoa.com.

Je vindt deze sessie op ons Youtube kanaal en hieronder:

Tapping bij Bluebirds

Wil je vaker tapping gebruiken om kalmer te worden en je gedachten rustiger te maken? Binnenkort zullen wij tapping lessen aanbieden bij Bluebirds. Houd ons rooster en socials in de gaten.

Deel deze tapping sessie

Voel je vrij om de tapping sessie te delen met vrienden en familie die ook wat verlichting kunnen gebruiken. Daar is het voor!