fbpx

Een tip tegen de winterdip!

Een tip tegen de winterdip!

De zomer en de feestdagen liggen alweer ver achter ons en de lente is nog lang niet in zicht. Blue Monday is al langsgekomen en de alom bekende winterdip heeft bij veel mensen helaas genadeloos toegeslagen. Aan mij de taak of misschien wel de eer om jullie met deze blog in een warme, knusse deken in te pakken waarbij alles goed is zoals het is.

Heel veel blogs gaan over praktische tips tegen die vervelende wintermood . Dezelfde tips komen eigenlijk elk jaar wel weer langs en dus kunnen we die nu zelf wel bedenken. Misschien is het beter als ik het wat dichter bij mijzelf houdt. Want ik ben er ook zeker gevoelig voor en kan mij, als ik even niet oplet op een druilerige zondag, compleet laten meeslepen door mijn negatieve gedachten, gevoel en emoties. Maar gelukkig hebben wij zelf de kracht om dit om te draaien, je moet alleen even weten hoe en hier bewust mee aan de slag gaan. In deze blog geef ik jullie mijn eerste, meest waardevolle tip.

#tip 1 Begin je dag goed! 
Mijn eerste tip bevat een bewust en liefdevolle start van de dag. Als je namelijk met negatieve gedachten wakker wordt in je koude kamer, meteen op Facebook kijkt wat een geweldig leven jouw vrienden hebben en jezelf vervolgens sago door de regen en kou naar t werk sleept gaat jouw dag er niet beter op worden, sterker nog, je neemt geen verantwoordelijkheid voor jouw intenties voor die dag.  Grote kans dat je heel blij bent als je weer naar huis mag en eindelijk een wijntje op de bank mag drinken, zodat je je wat beter voelt. Om een gelukkig en succesvol leven te leiden is het heel belangrijk dat jij de controle in handen neemt en niet jouw emoties en je patronen van gedachten. Ik werk bijna elke dag en zet elke morgen de wekker een uur vroeger. Dit lijkt misschien in de winter een grote uitdaging, maar wacht maar wat je er voor terug krijgt!

Begin het liefst met zo weinig mogelijk gedachten en ga gelijk op een fijn plekje in je huis zitten. In het begin is het misschien even wennen, maar probeer minimaal 20 minuten te mediteren. Ieder kan dit op zijn eigen manier doen, laat alle gedachten voor wat ze zijn en probeer te connecten met je hart. Op deze manier begin je de dag met een fris en leeg hoofd.  Spring vervolgens lekker onder een warme douche en maak een lekker warm en gezond ontbijtje. Bijvoorbeeld havermout met fruit en een lekkere koffie. Kruip weer lekker op de bank met je ontbijtje, een fijn muziekje en pak er een mooi notitieboekje bij.

Dan zijn er twee zaken heel belangrijk wil je de dag zo goed mogelijk beginnen. Schrijf eerst een aantal zaken op waar je dankbaar voor bent en wat je graag in de toekomst zou willen creëren.  Vervolgens zet je een context voor deze dag. Wat wil je allemaal bereiken vandaag en hoe gaat jouw dag eruit zien? Hoe ga je vandaag extra lief voor jezelf zijn en wat is nog meer belangrijk. Op deze manier neem je al gelijk leiding over jouw gevoel over deze dag. Het zorgt ervoor dat je niet maar onbewust de dag doorleeft en eigenlijk nergens stil bij staat. En maak een mooie stelling voor die dag waar je je aan gaat proberen te houden. Bijvoorbeeld: “Vandaag ga ik overal het positieve inzien en alles en alles en iedereen waarderen voor wat het is”. Dan kun je de volgende dag  bekijken of je daar trouw aan bent gebleven en wat het je heeft opgeleverd.

Als je de moed had om de wekker heel vroeg te zetten heb je wellicht nog tijd over om wat fijne yoga oefeningen te doen. Mijn spieren zitten ‘s ochtends altijd heel erg vast en zo kan ik de dag pijnvrij beginnen. Ik doe dit elke morgen en ga iedere dag met een top gevoel de deur uit! Ik bepaal hoe mijn dag eruit ziet en niet andersom.

Volgende keer deel ik graag met liefde meer fijne manieren om er een knusse en liefdevolle topwinter van te maken!

Geniet van je knusse week en wees extra lief voor jezelf <3

Veel liefs Eli – www.thedelijournal.nl 

PS binnenkort ben ik vaak te vinden bij Bluebirds en kun je een afspraak maken voor een fijne coachsessie of traject. Nieuwsgierig? Check hier mijn coachpagina fijn.