fbpx

3 tips om te beginnen met yoga

Yoga is booming! En dat is maar goed ook! Wij vinden namelijk dat iedereen eigenlijk aan yoga zou moeten doen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je geest. Vooral als je een druk leven hebt, zijn ontspanningsmomenten van groot belang om je lifestyle vol te kunnen houden. Momenten waarop je jezelf kunt opladen, zodat je er met frisse energie weer ertegen aan kunt. Dit is altijd belangrijk, ongeacht of je wel of niet een druk bestaan leidt.

Omdat wij heel graag willen dat iedereen zen door het leven gaat, hebben wij drie tips voor je die je helpen om te beginnen met yoga. Zo heb je vanaf nu geen enkel excuus meer om het niet te proberen!

1. Geef het de tijd

“Ik heb één keer yoga geprobeerd, maar ik kon er niets van. Daarom ben ik gestopt”. Als we een kwartje zouden krijgen voor iedere keer als dat wordt gezegd…

Onthoud dat yoga een proces is. Als yogaposes nieuw voor je zijn, dan heeft je lichaam wat tijd nodig om ze door te krijgen. Waarschijnlijk kon je ook niet meteen lopen toen je het de eerste keer probeerde, maar dat heb je ook niet opgegeven. Waarom niet? Omdat lopen je verder brengt in het leven. Met yoga is het precies hetzelfde. De rust en de ruimte die yoga je geeft in je lichaam en in je geest zal je verder helpen in je leven. Geef het dus niet na één keer proberen op. Probeer het minstens drie lessen en besluit daarna of yoga wel of niet iets voor je is.

Bij Bluebirds kun je voor slechts € 25 kaart voor 3 proeflessen aanschaffen. Zo kun je heel makkelijk binnen 14 dagen een aantal yogalessen proberen en yoga écht een kans geven. Klinkt goed, toch? Je koopt de proeflessenkaart hier.

 

2. Ontdek welke stijl bij jou past

Er zijn inmiddels ontelbaar verschillende soorten yogastijlen in de aanbieding. Yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga en nog zeker 10+ andere. Een ding is in ieder geval zeker; geen van deze stijlen zijn hetzelfde.

Als je wilt beginnen met yoga is het verstandig om eerst te ontdekken welke stijl bij jou past. De enige manier om daarachter te komen is door het te doen. Ook hiervoor is de proeflessenkaart van Bluebirds trouwens een uitkomst! Je kunt namelijk heel makkelijk drie verschillende lessen uitproberen. Zo ontdek je vast een stijl die goed bij je past.

3. Weet dat je niet lenig hoeft te zijn om te beginnen met yoga 

Misschien wel het grootste misverstand dat er bestaat rondom yoga, is dat je lenig moet zijn om yoga te kunnen doen. Zonde! Want yoga is geschikt voor iedereen!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is lenigheid niet het doel van yoga. Yoga is een manier om door middel van beweging te mediteren en je lichaam en geest tot rust te brengen.

Wel is het zo dat lenigheid een gevolg kan zijn van yoga, doordat je tijdens de les oefeningen doet die uiteindelijk je lenigheid bevorderen. Lenigheid is dus iets wat ontstaat als je vaak yoga doet, maar het is geen randvoorwaarde om ermee te beginnen. Dus, kun je je tenen nog niet aanraken? Geweldig! Kun je je tenen al wel aanraken. Ook geweldig! Je bent in beide gevallen hartstikke welkom om yoga te doen!

Zien we je snel op de yogamat? Bekijk hier het actuele rooster en reserveer snel een lesje!