fbpx

4 tips voor beter agenda management

4 tips voor beter agenda management

Aanstaande zaterdag begint de eerste coaching sessie van de Bluebirds 30 dagen challenge. Een belangrijk onderdeel van de coaching is agenda management. Jouw agenda managen: Hoe doe je dat nou eigenlijk? Hier een paar snelle tips om mee te beginnen:

1. Zet je notificaties op je telefoon/laptop uit. Stop met reageren op notificaties. Je kent ze wel de pop-ups van je email op je laptop, of de rode 1tjes bovenaan een appje. Die notificaties zijn een goede marketingtool, maar heel slecht voor jouw productiviteit. Het lijdt af! Dus hop hop naar je instellingen en uitzetten.

2. Werk met blokken in je agenda. Deel je dag in blokken in. Neem een blok om je mail te beantwoorden, een blok om pauze te nemen, een blok om afspraken te doen. Zo houd jij je dag overzichtelijk en neem je zelf de regie in handen, in plaats van jouw afspraken die je dag bepalen.

3. Zeg eens ‘Nee’ tegen een meeting. Bedenk bij iedere aanvraag of de meeting nou echt productief is, of dat een simpele samenvatting in je mail goed genoeg is om je werk te doen.

4.  Plan een nutteloos uurtje in. Hier mag je kiezen of je dat aan het begin van je dag, of aan het eind van je dag doet. Dit nutteloze uurtje kan bestaan uit mediteren, een SuperLes, schoonmaken, op de bank zitten of online shoppen. Alles is mogelijk als je er maar tijd voor inplant in je agenda. Je hebt hierna gegarandeerd de energie op gedaan voor de meest complexe situaties!

Persoonlijke begeleiding nodig? Op 17 september kun je deelnemen aan de coaching sessie ‘Agenda Management’ door Daniella. Voor meer informatie mail daniella@blue-birds.nl