fbpx

Agendamanagement: Zeg deze week eens een afspraak af!

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

Heb je soms ook het idee dat anderen jouw agenda bepalen? Tegenwoordig kan iedereen zien wanneer je beschikbaar bent en hoe lang. Een meeting is dan gemakkelijk ingepland. Hoe goed ben jij in agendamanagement? Durf jij nog wel op de afwijzingsknop te drukken als iemand een afspraak net in jouw meetingvrije uren aanvraagt? Ze kunnen zien dat je dan eigenlijk ‘niets’ te doen hebt.

Slecht slapen door hoge hersenactiviteit
In onze maatschappij worden we beloond voor inspanning, niet voor ontspanning. “Work hard, play hard!” We ‘moeten’ van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van alles doen. Dat leidt ertoe dat we in onze dag steeds minder tijd inruimen voor ontspanning. Deze manier van leven leidt tot een hoge hersenactiviteit. Mensen die slecht slapen hebben zowel overdag als ’s nachts een hogere hersenactiviteit dan goede slapers. Er is bewezen dat mensen die overdag meer tijd nemen om te ontspannen, beter tegen weinig slaap kunnen en zich daarnaast tijdens het werk beter kunnen focussen. Een minder drukke dag maakt je dus productiever!

Agendamanagement
Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe pak je dit nu eigenlijk aan? Betere agendamanagement! Het kan helpen om jouw week in blokken in te delen. Neem een blok waarin je je email beantwoordt, een blok voor meetings, een blok voor administratie en een blok voor ontspanning. Het is dan makkelijker om een aanvraag voor een nieuwe meeting af te slaan, deze is namelijk niet aangevraagd in de tijd dat je niets te doen hebt, maar in één van jouw productieve blokken.

Zeg eens een afspraak af!
Denk ook eens na over hoe je de volgende keer een afspraak afwijst. We zijn snel geneigd om te zeggen dat we ergens te druk voor zijn, maar hoe drukker jij denkt dat je bent, hoe drukker jij je voelt. Probeer eens een afspraak af te zeggen met als reden dat je minder druk wilt zijn. Laat je niet van de wijs brengen door de reacties, want willen we niet allemaal minder druk zijn.

[/mp_span]

[/mp_row]

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

[mp_service_box layout=”text-heading-float” icon_type=”font” icon=”fa fa-check” icon_size=”mini” icon_custom_size=”26″ icon_color=”mp-text-color-default” icon_custom_color=”#000000″ image_size=”thumbnail” image_custom_size=”50×50″ big_image_height=”150″ icon_background_type=”none” icon_background_size=”1.5″ icon_background_color=”#000000″ icon_margin_left=”0″ icon_margin_right=”0″ icon_margin_top=”0″ icon_margin_bottom=”0″ icon_effect=”none” heading=”Wil jij beter worden in agendamanagement?” heading_tag=”h2″ button_show=”true” button_text=”Ja, ik wil in 30 dagen meer ontspannen” button_link=”https://blue-birds.nl/over-ons/bluebirds-methode/” button_color=”motopress-btn-color-silver” button_custom_bg_color=”#ffffff” button_custom_text_color=”#000000″ button_align=”center”]

Of ben je benieuwd hoe anderen hier mee omgaan? Dan is de Bluebirds methode wat voor jou. Een maand lang werk je door middel van coachingsessies, Body Stress Release, superlessen en een voedingsplan aan rust, reinheid en regelmaat. Kom erachter welke patronen jou weerhouden van genoeg ontspanning en verruil ze voor nieuwe patronen!

[/mp_service_box]

[/mp_span]

[/mp_row]