fbpx

Uit eten zonder alcohol? Dat kan!

Uit eten zonder alcohol? Dat kan!

Een zakendiner, eten met vriendinnen of een get together met de hele familie? Tijdens de Bluebirds City Retreat raden we je aan om een maand alcoholvrij te gaan. Dit kan lastig zijn als je nog weleens buiten de deur eet. Dit is waar je op moet letten: Zorg dat jij het restaurant kunt kiezen in jouw maand zonder alcohol. Kies voor een aziatisch of indonesisch restaurant en laat thee jouw gerechten complimenteren. Thee kan ervoor zorgen dat de smaken van de gerechten nog beter uitkomen. Zo kun je toch uit eten zonder alcohol!

Umami
De vijfde smaak Umami zit in vis, soya of tomaat. Umami is ook de smaak die je in een vliegtuig op grote hoogte het beste proeft, dit is waarom tomatensap zo’n succes is in het vliegtuig. Deze smaak komt het beste tot z’n recht met een Sencha of Kukicha thee. Kies je voor sushi, combineer dit dan met deze theesoorten.

Jasmijn
De enige bloemige thee die smaken in gerechten van de Indonesische keuken goed uit kan laten komen is Groene Jasmijn thee. Waarom? Dit heeft te maken met de herkomst van de thee.

Toch lastig om in een restaurant de alcohol te laten staan? Nodig dan mensen uit voor een diner bij jou thuis. Met de tea parring tips van Citea of dit Kip Masala gerecht uit ons voedingsplan.

Lees ook:
Sweet mornings met Sweet Pancakes
Zoek je een alternatief voor alcohol & cafeïne?