fbpx

Wat is Body Stress Release eigenlijk?

Een gezond functionerend lichaam wordt geregeld door het zenuwstelsel. Spierspanning (body stress) kan dit gezond functioneren in de war schoppen. Het zorgt namelijk voor voor compressie van de zenuwbanen, wat resulteert in verstoring van de communicatie naar de hersenen toe. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat er geen lichaam bestaat zonder vastgehouden spierspanning. Iedereen ondergaat wel eens fysieke en/of mentaal-emotionele stress. Dit is ook heel gezond anders zouden we niet goed kunnen functioneren.

Echter, klachten ontstaan wanneer er voor langere tijd niet goed geluisterd is naar de signalen van het lichaam. Pas wanneer klachten aanhouden en ernstiger worden en we worden beperkt in ons doen en laten. Wanneer de kwaliteit van het leven afneemt, ondernemen we actie.

BSR kan je helpen
BSR richt zich niet specifiek op een ziekte of een fysiek probleem, maar is ontwikkeld om fysieke opgebouwde en vastgezette spierspanning los te laten. Het zorgt voor herstel van de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen. Deze communicatie is cruciaal voor het zelf herstellende vermogen van het lichaam, want pas wanneer de hersenen duidelijke signalen ontvangen kan er heling plaats vinden.  

BSR is geschikt en bedoeld voor iedereen van jong tot oud, gezond of ziek. Ook baby’s en kinderen kunnen te maken krijgen met vastgezette spierspanning en reageren erg goed op BSR, aangezien de spanning snel door hun lijfjes wordt losgelaten.

Het lichaam is 1 geheel
In de volgende afbeelding kun je zien welke klachten het gevolg zijn van een verstoring op de zenuwbanen. De klachten zijn gekoppeld aan de verschillende zenuwplexa die zich in het lichaam bevinden. Dit geeft een duidelijk beeld van de holistische benadering van BSR. Het lichaam is 1 geheel en ook het emotionele, het mentale en het fysieke staan in directe verbinding met elkaar.

Automatisch betekent dit dat wanneer er verschuiving komt in het ene aspect, dit direct voelbaar is in de andere twee aspecten. Oftewel, wanneer klachten fysiek los gelaten worden, kunnen we deze mentaal of emotioneel ook loslaten. Maar andersom komt het ook vaak genoeg voor; wanneer rust terug kan keren in het hoofd (en hart), verdwijnen fysieke klachten als sneeuw voor de zon.

Naar mijn mening zou iedereen BSR moeten ervaren. Iedereen die weer bewust in contact wilt komen te staan met zichzelf. Ons mooie, sterke, betrouwbare lichaam, dat er elke dag opnieuw voor zorgt dat we onze dromen kunnen nastreven, plezier kunnen hebben, het leven kunnen ervaren. Voel je je hierin belemmert? Dan moet je zeker langs komen, want dan heb je de signalen van jouw lichaam genegeerd. 

Denise – Body Stress Release

Lees ook:
BSR – Welke klachten?
Waar kan je zelf op letten om klachten te verminderen? 

BSR