fbpx

Wat is Yin Yoga?

Wat is Yin Yoga?

Als je je verdiept in de verschillende yogastijlen, dan ben je vast al weleens de term “yin yoga” tegen gekomen. Yin yoga is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Ook in onze studio merken wij de toenemende populariteit van deze yogastijl. Maar wat is yin yoga nu precies? En waar is het goed voor? We vertellen het je graag!

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een van de rustigste vormen van yoga. Typisch voor yin yoga is dat je zo stil en comfortabel mogelijk in verschillende houdingen zit. Ondertussen richt je de aandacht op je ademhaling, zodat je in een meditatieve staat raakt. De houdingen houd je gemiddeld drie tot vijf minuten aan. Zo stretch en versterk je de botten, gewrichten en het dieper gelegen bindweefsels en spieren. In Yin Yoga houdingen ligt de nadruk vooral op de heupen, bekken en onderrug.

Een uitdagende work-out

Doordat je tijdens Yin Yoga niet veel beweegt, wordt het vaak als uitdagend ervaren. De westerse mens is vaak gewend om bezig te zijn en weinig echt stil te zitten. Bij Yin Yoga leer je hoe je dit moet doen. In het begin kan dit een uitdaging zijn, maar naar mate je vaker oefent met stil zitten, zal je merken dat dit steeds beter zal gaan. Yin Yoga is daarom een fijne aanvulling op actievere vormen van bewegen zoals onze Superlessen. 

Daarnaast leer je tijdens Yin Yoga ook je grenzen je te ontdekken. Het kan voorkomen dat een houding na een paar minuten anders aanvoelt. Je kunt dan ontdekken wat voor een gedachten er hierdoor bij je opkomen en wat er gebeurt in het lichaam. Vervolgens kun je de ademhaling gebruiken om op zoek te gaan naar rust en ontspanning in de houding.

Kom je een lesje proberen? 

We kunnen je nog veel meer vertellen over Yin Yoga. Maar het is het beste als je het zelf ervaart. Wij bieden je dagelijks yin yogalessen aan. Neem een kijkje op ons rooster voor het actuele aanbod en kom eens langs. We zijn benieuwd om te horen hoe jij de les ervaart!