fbpx

Wil jij minder koffie drinken? Dit is hoe je dat aan moet pakken!

Nederlanders drinken gemiddeld zo’n 2,4 koppen koffie per dag en is daarbij het land waar de meeste koppen koffie per dag worden gedronken. Ben jij degene die dit gemiddelde flink omhoog schroeft en tik jij soms de 7,8 of misschien wel 10 kopjes koffie per dag aan? We verrassen je vast niet als we je vertellen dat zoveel koffie niet goed is. In de Bluebirds 30 Dagen Challenge raden we je zelfs af koffie te drinken… maar wist je dat het best oké is om beetje cafeïne per dag binnen te krijgen? Wil je minder koffie drinken? Let dan hier op!

Liever thee dan koffie

Sommige theesoorten bevatten cafeïne, deze theïne wordt door het lichaam langzamer opgenomen dan koffie. Waarbij koffie je een snelle piek energie geeft en vervolgens ook snel afneemt, geeft thee een minder intense boost en werkt langer door. Thee zorgt er voor dat je energielevel gedurende de dag gelijk blijft.

Ginger Lemon thee tijdens het ontbijt

De theesommeliers van CiTea Amsterdam geven als tip ’s ochtends voor of tijdens het ontbijt Ginger & Lemon groene thee te drinken omdat het vol zit met anti-oxidanten en de caffeine een klein beetje helpt om op gang te komen. Ook heeft gember de eigenschap dat het een opwekkend effect heeft.

Last van een middagdipje?

CiTea Detox is een cafeïnevrije kruidenmix die bij voorkeur in de middag wordt gedronken, ook hierin vind je gember wat helpt als een afternoon-pick-me-up.

Na het diner cafeïnevrij

Kamillethee is cafeïnevrij en daarom de perfecte avondthee. Probeer na het diner niets meer te eten, dat zorgt er voor dat je maag rustig wordt en je beter slaapt. Indien je later een lekkere trek krijgt werkt een glas water erg goed om de honger te stillen, maar thee is nog beter omdat het warm is en daardoor beter door je lichaam wordt opgenomen. Als je gewend bent om na het diner nog iets te eten en vanaf nu thee drinkt zul je merken dat de behoefte om te eten na 4 dagen afneemt.

Afhankelijk van je cafeïne behoefte kun je de ochtend- en middagtheeën omdraaien, maar bewaar de kamillethee altijd voor de avond.

Advies voor koffiedrinkers

>4 koppen koffie per dag:

Ochtend; Ginger & Lemon

Middag; Detox

Avond; French Camomile

 

<4 koppen koffie per dag:

Ochtend; Detox

Middag; Ginger & Lemon

Avond; French Camomile

Lees ook:
CiTea de Huisthee van Bluebirds
De Bluebirds 30 Dagen Challenge start 19 maart!