fbpx

De wondere wereld van Meditatie

De wondere wereld van Meditatie

snappa-1457436237Momenteel wellicht het meest beschreven en besproken onderwerp in de wereld van mindfulness, yoga en coaching; mediteren. Maar ook buiten deze grenzen is er veel te vinden over dit onderwerp. Het is een officiële ‘hype’. Veel mensen in de bewustzijnswereld vinden dit vervelend en zijn bang dat mediteren niet begrepen wordt of om de verkeerde redenen ingezet. Ja mensen, tadaaa, ook in deze wereld zijn er veel ego’s aan het werk die zichzelf het liefst boven het ‘gewone volk’ plaatsen en dit daarom  vervelend vinden. Yoga teachers en -goeroes die volgens hun standaarden wel al zijn waar wij nog maar moeten zien te komen. Persoonlijk plaats ik mezelf helemaal nergens en ben ik gewoon met mijn eigen reis bezig. Daarbij vind ik het een uitdaging om mijn omgeving te inspireren en te motiveren en jullie mee te nemen in mijn avonturen.

Wat betekent meditatie voor mij?

Ik vind het geweldig dat mediteren een hype is en dat steeds meer mensen de drang  voelen om hier wat mee te gaan doen. Wat jouw reden ook is om te gaan mediteren, tof, doen, meteen vanavond al! Wat dan in ieder geval de voordelen van mediteren zijn? Ikzelf zie mediteren niet als een tool of een ‘uitvlucht’ maar als een manier van leven. Door elke dag te mediteren kom ik dichter bij mijzelf, wordt mijn hoofd stiller en vind ik antwoorden die ik in de chaos van alledag niet vind.  En daardoor word ik weer creatiever, liefdevoller voor mijzelf en mijn omgeving, fitter, meer alert en gefocust.

Ver van je bed show?

Klinkt dit voor jou als een te grote stap en een ver van je bed show? Logisch! Ik ben ook al een paar jaar bezig en deze reis stopt waarschijnlijk nooit. Wil jij gewoon lekker bekijken wat het voor jou kan betekenen en zoek je een manier om rustiger in je hoofd te worden, meer te focussen of liefdevoller voor jezelf te zijn? Het is allemaal goed. Dat is het mooie van een bewuste levensstijl; ontdekken dat altijd alles goed is.

Awesome!

Dus doe al je ramen dicht, stuur iedereen uit de kamer, doe een gemakkelijke broek aan en ga lekker zitten. Bekijk gewoon wat er gebeurt, welke gedachten er langs komen, wat je voelt en vooral: veroordeel jezelf niet! Jij bent compleet perfect, gewoon zoals je nu bent! Zin om dit samen te vieren en verder te ontdekken? Vanaf woensdag geef ik elke week een fijne meditatieles bij Bluebirds! Kom je ook? Meld je aan via deze link en je bent elke woensdag om 18.15 uur welkom!

Tot dan.

Veel liefs,

Eliane – www.delijournal.nl

Lees ook:
Time out! Mediteren kun je leren!
Het leven van je dromen?