fbpx

Yoga & Mindfulness: Sla je vleugels uit!

Yoga & Mindfulness: Sla je vleugels uit!

Er was eens…een Bluebirdje, een klein blauw vogeltje die jarenlang de hele wereld rondvloog. Met een ijsmuts op en bevroren vleugeltjes hoog vliegend boven het ijskoude Ijsland, tot zwetend aan toe, volledig uitgedroogd en uitgeput de woestijn over. Van Afrika tot Amerika, zwevend boven alle meren en zeeën, vloog hij samen met vele andere vogels mee en beleefde de mooiste avonturen. Tot op een dag hij strandde in Amsterdam. Waar, in de koude ochtenddauw, plots een oogverblindend mooi vogeltje voorbij vloog. Haar naam was Louise Went, een goudgeel vogeltje met een borstje zo mooi rood. Bluebirdje was zo verrast door haar geur, haar kleur, haar energie! Louise liet een spoor van warmte en liefde na, dat als een deken Bluebirdje zijn hartje verwarmde. Bluebirdje twijfelde geen moment, met zijn hartje dat bijna zijn borstje uitklopte, sloeg hij zijn vleugeltjes krachtig uit, geen seconde te verliezen, hij keerde direct om en als een speer vloog hij zijn grote liefde achterna!

Toen ik laatst aan een meisje van 11 jaar vroeg “Als je een toverstokje zou hebben en je zou alles mogen wensen, wat zou je dan het liefste willen?” en het meisje antwoordde “Ik zou willen vliegen!” verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Haar antwoord ontroerde mij en ik dacht bij mezelf; Tja, wat zouden we graag, net als vogels, ieder moment, de wereld willen kunnen rondvliegen.

Sla je vleugels uit!

Waar wij als volwassenen overmand kunnen worden door starheid en negativiteit, en irritatie en boosheid de overhand krijgt, herinneren kinderen, zo vrij als een vogel dat ze zijn, met hun overvloed aan liefde en zachtheid, ons eraan onze vleugels uit te slaan en te ontdekken dat deze wereld zoveel moois voor ons in petto heeft, als je maar durft te vliegen!

Yoga geeft je vleugels!

We vergeten nog weleens dat ook in ieder van ons ‘het kind’ nog steeds aanwezig is die graag wil spelen, fantaseren en dagdromen. Zoals Bluebirdje zijn vleugels uitslaat en de wereld en de liefde tegemoet vliegt, zo kan de yoga jou vleugels geven om jouw vrijheid tegemoet te vliegen.

Het aanwakkeren van je creatieve energie. 

Om je vleugels uit te kunnen slaan heb je vertrouwen nodig. Aanstaande zondag zullen we in de Yoga & Mindfulnes les een Kundalini yoga set doen in combinatie met meditatie en Yin speciaal voor het aanwakkeren van onze creatieve energie. De energie die verbonden is met onze sexuele organen. Wanneer de energie hier uit balans is kunnen we ons snel angstig voelen, hebben we weinig vertrouwen en kunnen we problemen hebben met onze spijsvertering en nieren. Als deze creatieve energie beter kan doorstromen zijn we positief ingesteld, hebben we meer geduld en vertrouwen. We zijn beter in staat dichtbij ons zelf te blijven en laten ons minder afleiden. Je wordt je  bewuster van je eigen innerlijke leiding, wat helpt je vleugels uit te slaan om vol vertrouwen het avontuur wat we ‘het leven’ noemen tegemoet te vliegen!

Willemijn Maria – www.willemijnmaria.nl

Ieder zondag Yoga & Mindfulness bij Bluebirds.

Lees ook:
Yoga & Mindfulness: leer je het dan nooit af?!
Liefde is vertrouwen