fbpx

Yoga en Mindfulness: Welkom in centrum Hart

Yoga en Mindfulness: Welkom in centrum Hart

“Doe zoveel mogelijk vanuit je Hart” betekent eigenlijk “Doe zoveel mogelijk vanuit je centrum”. Het centrum is namelijk het middelpunt, het is de kracht van de innerlijke rust.

Yoga en Mindfulness voor het Hart

Als je bewust in het centrum van jezelf kunt blijven is het altijd rustig. In deze rust zit de kracht. Je kunt het symbolisch vergelijken met een wervelstorm: in het oog ervan (in het Hart of het centrum van de storm) is het rustig. Iets daarbuiten is het onrustig.

Teveel denken veroorzaakt stress, en stress haalt ons uit ons centrum, uit ons Hart. We schieten vaak in de stress door alle drukte in ons leven. Het voelt alsof we bestuurd worden door negatieve, zorgelijke gedachten en angst. We zeggen; ‘Het is zo druk in mijn hoofd’. En het probleem is dat we die drukke gesprekken maar moeilijk stop kunnen zetten.

Breng aandacht naar jouw hart

De oplossing; terug met je aandacht naar jouw Hart. Om dit te kunnen moet er eerst ruimte worden gemaakt voor het Hart. Omdat de stress vaak ons ook lichamelijk vastzet, denk aan spanning in de schouders, druk op onze borstkas en pijn in de onderrug, besteden we deze zondag in de Yoga en Mindfulness les aandacht aan fysieke oefeningen ondersteund door adem om spanningen in het borstgebied, de schouders en onderrug los te laten. Vervolgens zullen we een meditatie doen speciaal voor het openen van ons Hart. Je zult ervaren hoe het is om ‘echt’ je Hart te voelen. En we sluiten de les af met een meditatie voor het versterken van ons Hart. Je zult de kracht van jouw innerlijk centrum ervaren.

Vanuit deze staat van ‘zijn’, waar de verbinding tussen jouw Hart en hoofd kan worden hersteld, zijn we beter in staat onze gedachtes en gevoelens op een mindfull wijze te belichten en verwerken. Vanuit de kracht van ons Hart, de kracht van liefde en blijheid kunnen we leren om de controle los te laten en meer vertrouwen te voelen. Door niet te streven naar verandering, ontstaat er juist ruimte waarin verandering mogelijk is. Welkom in centrum Hart.

Yoga&Mindfulness, iedere zondag bij Bluebirds.

Willemijn Maria – www.willemijnmaria.nl